Lenovo lanseaza tableta “business” ThinkPad

Data: 24/08/2011 | Autor: .

Lenovo a anuntat lansarea pe piata a tabletei ThinkPad, un gadget cu un display de 10.1 inch  gandit special pentru utilizatorii business. Cnet comenteaza ca Lenovo incearca, astfel, sa profite de “inmormantarea” de la HP.

Spre bucuria concurentei, HP a renuntat la productia de tablete si telefoane mobile cu sistemul de operare WebOS, urmand sa se focuseze pe dezvoltarea de soft.

Noua tableta a producatorului chinez are o configuratie competitiva. ThinkPad-ul are un display capacitiv de 10.1 inch cu o rezolutie de 1280×800 si aspect de 16:10, intarit cu Gorilla glass, un procesor Nvidia Tegra 2 Dual-Core de 1GHz si ruleaza Android 3.1.

In conditiile in care este dedicata mediului de business, tableta include si suitele „Good for Enterprise”, „Cisco AnyConnect” clientul pentru VPN si un tracker pentru dispozitivul mobil prin Absolute Software Computrace Mobile.

Tableta are o capacitate de de 16 GB, 32 GB si 64GB, in functie de versiune, 3G, Wi-Fi, bluetooth, USB 2.0, slot pentru carduri microSD si mini-HDMI si DMI.

Tableta ar urma, potrivit chinezilor, sa aiba o autonomie de 8,7 ore (ramane de vazut) si sa coste intre 499 si 699 dolari. Un pret destul de piperat, avand in vedere concurenta.

Tableta ThinkPad de 16GB va fi vanduta pe piata romaneasca incepand din 20 septembrie cu preturi ce pleaca de la 2059 lei, iar varianta de top, cu creion digitizor si Wi-Fi, ce include si o tastatura, va costa  2648 lei. Ulterior, la scurt timp după lansare, vor fi disponibile si Tabletele ThinkPad cu 3G.

httpv://www.youtube.com/watch?v=IXFexk6k39M