Adio, Steve Jobs ! De ce se retrage “creierul” Apple

Data: 25/08/2011 | Autor: .

Apple a anuntat, miercuri, demisia fondatorului sau Steve Jobs din functia de CEO. Macinat de probleme de sanatate, omul care a revolutionat industria IT&C cu produsele sale Mac, iPod, Iphone si iPad, va fi inlocuit in functie de Tim Cook, directorul operational al companiei.

„Intotdeauna am spus ca daca va veni o zi in care nu-mi voi mai putea indepli indatoririle ca CEO al Apple, voi fi primul care va va instiinta de acest lucru. Din pacate, acea zi a venit”, a afirmat Jobs intr-o scrisoare in care isi anunta demisia, citata de New York Times.

Steve Jobs a anuntat ca vrea sa ramana presedinte al consiliului de administratie.

Desi s-a aflat oficial in concediu medical inca din luna din ianuarie, pentru a incerca sa isi trateze cancerul pancreatic, Jobs a aparut in public pentru a anunta lansa noile produse Apple, fie ca a fost vorba de iPhone sau iPad.

„Consider ca zilele cele mai stralucite si mai inovative ale Apple sunt cele care vor urma. Si astept cu nerabdare sa vad si sa contribui la succesul sau intr-un nou rol. (…) In ceea ce-l priveste pe succesorul meu, recomand cu tarie ca Tim Cook sa fie numit CEO al Apple”, scrie Jobs, in varsta de 56 ani.

„In noul sau rol, in calitate de presedinte al consiliului, Steve va continua sa serveasca Apple cu inspiratia, creativitatea si cunostintele sale unice”, a declarat Art Levinson, presedintele Genentech si membru al consiliul de administratie Apple.

Cititi aici biografia completa a fondatorului Steve Jobs, iar mai jos puteti urmari un documentar despre viata si activitatea acestuia.

httpv://www.youtube.com/watch?v=0MwD-TZ6r9Y