Prima tableta quad-core, prezentata de oficialii Windows

Data: 26/08/2011 | Autor: .

Jeff Johnson, strategul Microsoft Enterprise, a venit la conferinta TechEd din Noua Zeelanda (24-26 august) cu doua tablete cu ajutorul carora a prezentat strategia Microsoft in domeniul dispozitivelor mobile.

Dincolo de discursul focusat pe viitorul Windows 8, care ar urma sa fie prezentat oficial in septembrie, ce a atras atentia publicului au fost device-urile “no-brand” cu care Johnson si-a facut prezentarea.

Prima tableta, una foarte subtire, in genul iPad, a fost prezentata drept prima tableta cu procesor quad core. Oficialul Microsoft nu a vrut sa dea detalii.

A doua, cu o baterie detasabila, a parut a fi Fujitsu Q550.

Potrivit thisismynext.com, avand in vedere subtirimea acesteia, cel mai probabil tableta quad core ar rula un procesor x86 ARM CPU ultra-low voltage.

Potrivit mobileunwrapped.com, prima tableta cu un chip quad-core, Nvidia Tegra 3, ar putea fi noua generatie Asus Eee Pad, ce urmeaza sa fie lansata in octombrie.   Fudzilla a relatat, recent, ca si Motorola ar putea lansa, in toamna, o tableta quad-core bazata tot pe Nvidia Tegra 3, cel mai probabil noua Xoom 2.

Nvidia Tegra 3 (cunoscut sub numele de cod Project Kal-El),  ofera performante de 5 ori mai bune decat predecesorul sau si vine cu o grafica performanta, care se datoreaza unu procesor grafic Nvidia 12 core.

Urmariti un clip in care puteti vedea de ce este in stare noul procesor.

httpv://www.youtube.com/watch?v=eBvaDtshLY8&feature=player_embedded