Canon lanseaza camera foto PowerShot SX150 IS

Data: 26/08/2011 | Autor: .

Canon anunta lansarea modelului PowerShot SX150 IS, o camera foto digitala cu un senzor de 14,1 MP, zoom optic de 12x si capabila sa filmeze in HD. Disponibila in rosu, negru si argintiu, PowerShot SX150 IS include un obiectiv cu zoom optic 12x, care ofera posibilitatea efectuarii fotografiilor de grup si a peisajelor cu distanta focala de 28mm wide-angle, dar si portrete datorita distantei focale de 336mm. 

Camera prezinta procesorul de imagine Canon DIGIC 4, un  stabilizator optic de imagine (Image Stabilizer – IS) cu 4 stopuri si noua tehnologie Intelligent IS inclusa pentru a contracara efectul de blur rezultat din tremuratul camerei. Intelligent IS identifica instantaneu situatia scenei de fotografiere si selecteaza cea mai adecvata forma de stabilizare a imaginii din sapte setari posibile. De exemplu, Powered IS – o caracteristica imprumutata de la gama de camere video Canon LEGRIA – asigura ca filmele sunt surprinse in detalii spectaculoase cu blur minim, chiar si atunci cand urmariti un subiect aflat la departare.

Smart Auto, cu tehnologie de detectare a fetei (Face Detection Technology) si cea mai recenta tehnologie de detectare avansata a subiectilor (Advanced Subject Detection), identifica in scena de fotografiere 32 de variabile[i] si regleaza automat setarile camerei, ajutandu-va sa captati imagini pe care veti dori sa le impartasiti cu prietenii si familia.

Tehnologia Servo AF/AE mentine in focus si bine expuse elementele scenei – oamenii, animalele de companie si alte obiecte, cum ar fi masinile – pana in momentul in care declansatorul este apasat integral, iar imaginea este capturata. Si daca doriti doar sa faceti fotografii point-and-shoot, Easy Mode va prelua automat controlul tuturor setarilor aparatului foto, astfel incat chiar si utilizatorii incepatori sa poata obtine fotografiile dorite.

IXUS 230 HS este compatibil cu HF-DC2 – un nou blit extern care poate fi folosit pentru a suplimenta blitul incorporat al camerei.

Pe langa fotografii de inalta rezolutie, PowerShot SX150 IS va permite sa capturati momentele de neuitat in filme 720p de inalta definitie (HD) cu sunet stereo. Un buton dedicat Movie Record Button va permite sa comutati instantaneu intre modurile foto si filmare HD, asigurandu-va ca nu pierdeti timp vital navigand prin meniuri si setari.

De asemenea, puteti inregistra videoclipuri in formatul Apple iFrame, care nu necesita transcodare inainte de a fi importate in aplicatiile software de editare de film de la Apple, facand mai rapid si mai simplu transferul si editarea de imagini.

Fotografiile si clipurile video pot fi vizualizate instantaneu pe ecranul LCD cu diagonala de 7,5 cm (3,0”), ce permite redarea clara a imaginilor imediat dupa captare.