Fujitsu Iris, prima tableta transparenta din lume

Data: 26/08/2011 | Autor: .

Apple, Acer, Samsung, Asus si ceilalti mari jucatori din industria IT&C au intrat intr-o cursa infernala pentru a dezvolta tablete cu procesoare, capacitati video si software-uri tot mai competitive.

Pare insa ca poate cea mai importanta componenta a tabletei – display-ul, a fost lasata in urma. Avem Retina de la Apple, Amoled-uri, variante imbunatatite de LCD-uri, insa, cel putin pana in prezent, nu s-a prezentat niciun ecran cu adevarat revolutionar.

Exista, bineinteles, o serie intreaga de studii in domeniu, de prototipuri, insa niciunul nu a ajuns in faza de prototip.

Unul dintre acestea, proiectul Iris, realizat pentru Fujitsu de cercetatorii japonezi  Liu-Wei, Yao Kai-Chi, Hong Ruei Hong&Cheng Ya-Fang,  si prezentat de Yanko Design, pare sa aiba sanse sa devina cat de curand realitate.

Display-ul imaginat de japonezi este unul transparent, cu cristale lichide, full-tuch. Tableta permite intreg spectrul de experiente multimedia, fiind capabila, printre altele sa realizeze foto&video sa scaneze si sa ia locul unui GPS virtual.

httpv://www.youtube.com/watch?v=jzvcZrEYz4U&feature=player_embedded#!