Samsung intra in cursa cu Yahoo Messenger

Data: 29/08/2011 | Autor: .

Samsung a anuntat luni lansarea aplicatiei ChatOn, un serviciu gratuit de comunicare, in genul Yahoo Messenger, care le permite utilizatorilor sa comunice instant cu orice telefon mobil. Potrivit Samsung, aplicatia va permite “democratizarea retelei mobile.”

ChatON le permite utilizatorilor sa interactioneze cu prietenii si familia indiferent de platforma de telefon folosita, impartasind in timp real text, imagini, notite scrise de mana si videoclipuri. Utilizatorii pot forma grupuri de conversatie, in timp ce clientul Web va asigura transferut de continut si conversatii intre mobil si PC.

ChatON prezinta doua optiuni de functionalitate. Optiunea de baza, valabila pentru cei care detin orice tip de telefon, si care permite sharingul de text, imagini, evenimente, contacte etc., si o a doua varianta, ceva mai avansata, pentru smartphone-uri.

Aceasta le ofera utilizatorilor posibilitatea sa vada cat de des interactioneaza cu prietenii lor si sa posteze comentarii pe profilul acestora, prin intermediul functiei Interaction Rank. Totodata, acestia pot crea un mesaj animat, putand sa-si personalizeze continutul prin texte scrise de mana, fisiere audio si imagini de fundal. Toate pozele si videoclipurile din fiecare fereastra de conversatie pot fi vizualizate intr-un fisier Trunk, realizat automat.

“Cu ChatON, Samsung a simplificat substantial comunicatiile mobile permitand utilizatorilor sa se conecteze la viitoarele telefoanele si la toate smartphone-urile principale de pe piata”,a declarat Ho Soo Lee, seful Diviziei Media Solution Center din cadrul Samsung Electronics.

ChatON va fi lansat progresiv pentru principalele tipuri de smartphone, tablete, notebook-uri si telefoane existente, in peste 120 de tari si in peste 62 de limbi. Nu a fost anuntata oficial o data privind disponibilitatea serviciului in Romania.

httpv://www.youtube.com/watch?v=qFObQlFK08k