Noua platforma Google TV vine in Europa in 2012

Data: 29/08/2011 | Autor: .

Google TV va fi lansat pe piata europeana anul viitor, a declarat seful companiei, Eric Schmidt. Potrivit analistilor, evenimentul ar putea coincide cu prezentarea noii platforme multimedia, care va suferi un update semnificativ.

Potrivit CNET, Schmidt a confirmat faptul ca Google dezvolta noua generatie a platformei TV, ce ar urma sa fie construita pe baza sistemului de operare Android 3.1.

GadgetReport.ro scria, de altfel, zilele trecute, ca Google a dat unda verde dezvoltatorilor de aplicatii pentru a lucra pe noua platforma webTV care ar putea avea o magnitudine similara ca cea generata de tableta iPad in lumea computerelor.

Oficialii Google au prezentat, in cadrul unei intalniri cu dezvoltatorii de aplicatii Android primele detalii ale viitoarei platforme Google TV. Din materialul video, pe care il puteti urmari mai jos, veti descoperi, in primul rand, faptul ca Google a inteles ca dezvoltarea unui asemenea produs cere timp si resurse.

httpv://www.youtube.com/watch?v=CxLL-sR6XfM

Dupa ce s-a fript cu versiunea anterioara, lansata in octombrie 2010, aceasta neinregistrand nici pe departe succesul scontat, dezvoltatorii Google au inteles ca trebuie sa priveasca in viitor, iar noul Google TV pare, din primele detalii, sa faca un pas inainte.

Noua platforma se va baza pe Android 3.1, urmand sa ofere o interfata simpla si atractiva, in genul celei prezente pe gadgeturile cu acest sistem de operare. Utilizatorii Google TV vor avea la dispozitie, pe langa tastaturile deja cunoscute, de la Logitech si Sony, posibilitatea de a controla experienta multi-media cu ajutorul telefonului mobil.

Google TV va oferi o gama larga de produse, de la canalele clasice de televiziune in sistem HD, la internet, jocuri si interactivitate online. Vom putea astfel, in acelasi timp, sa vedem un film, sa cautam ceva pe google, sa vedem informatiile de pe bursa sau cele din sport, sa rezervam bilete la un spectacol sau sa cumparam ceva online si sa stam de vorba cu prietenii pe chat. Totul pe ecranul televizorului.

O “revolutie” multimedia

Potrivit specialistilor, daca noul Google TV va rula la nivelul asteptarilor, ar putea avea acelasi impact precum a avut iPad-ul in piata calculatoarelor. Continutul multimedia (web,tv,social media, games etc.) va  forta, practic, producatorii de televizoare sa lanseze, in viitor, numai aparate Internet-enabled.

httpv://www.youtube.com/watch?v=diTpeYoqAhc

Pe de alta parte, Google TV si alte platforme similare, precum Boxee si Apple TV ar putea schimba, din multe puncte de vedere, internetul. Site-urile web vor fi nevoite sa dezvolte continut video adaptat consumului pe TV.

Platformele multimedia, in genul Google TV, ar putea aduce schimbari  semnificative si pe piata televiziunii prin cablu, in conditiile in care, daca vor reusi sa ofere continutul multimedia pe care si-l propun, astfel de gadgeturi ar putea face inutile setbox-urile firmelor de cablu TV, care gestioneaza o oferta limitata (TV&internet).

httpv://www.youtube.com/watch?v=vS0la9SmqWA&feature=relmfu