ASUS a lansat Transformer Prime

Data: 10/11/2011 | Autor: .

Asus a lansat miercuri a doua generatie a tabletei Eee Pad Transformer. Modelul Prime vine cu un procesor Tegra 3 cu patru nuclee si promite performante de trei ori mai bune decat prima versiune.

Tableta cu o diagonala de 10,1 inci si un display Super IPS+ la 1280×800 de pixeli, este ceva mai subtire si mai usoara decat prima generatie.  Are o grosime de doar 8,3 milimetri și o greutate de 586 de grame.

Prime este prima tableta din lume care foloseste procesorul fabricat de nVidia, care functioneaza la frecventa de 1,3GHz. Specificatiile tehnice mai includ 1GB de memorie RAM și 32 sau 64GB spatiu de stocare.

La capitolul dotari, tableta mai prezinta, printre altele, doua camere foto-video, una frontala de 1,2MP si o alta principala de 8 megapixeli, capabila sa inregistreze FullHD. Continutul video poate fi redat pe un televizor prin intermediul mufei miniHDMI.

La fel ca si prima generatie, ASUS a dotat tableta cu un dock si o tastatura ce permite folosirea gadgetului ca un laptop. In plus creste autonomia gadgetului de la 12 la 18 ore.

Transformer Prime ruleaza sistemul de operare Android 3.2, urmand apoi sa primeasca un update la versiunea 4.0 “Icecream Sandwich”.

Tableta va putea fi cumparata in SUA din decembrie, la 500 de dolari pentru versiunea de 32GB si 600 dolari pentru cea de 64GB. Preturile pentru Europa nu au fost anuntate pentru moment.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=g8ogu3rgbFI