Atac fara precedent al hackerilor. New York Times si Twitter, blocate mai multe ore

Data: 28/08/2013 | Autor: .

hackerriSite-ul ziarului New York Times (NYT) era in pana de mai multe ore marti seara, iar Twitter s-a confruntat cu probleme tehnice marti, probabil in urma unui atac informatic atribuit de catre experti unor hackeri, relateaza AFP.
„Estimarea preliminara este ca problema este legata probabil de un atac extern de tip malware”, a scrisEileen Murphy, o purtatoare de cuvant a NYT, intr-un mesaj postat pe Twitter catre ora 20.30 GMT (23.30, ora Romaniei), relateaza Protv

„Lucram la solutionare”, a adaugat ea. Catre ora 23.30 GMT (2.30,ora Romaniei), site-ul era in continuare inaccesibil, iar Murphy nu a raspuns AFP, care i-a cerut sa comenteze pe aceasta tema.

Cotidianului newyorkez anunta pe contul oficial de Twitter ca „site-ul New York Times se confrunta cu dificultati tehnice. Lucram pentru repunerea integrala in serviciu”.

Potrivit unui cercetator in domeniul securitatii informatice, Matt Johansen de la WhiteHat Security, „Armata Electronica Siriana” (SAE), care a atacat deja sisteme informatice aprtinând mai multor institutii media, se afla la originea acestei pene.