Yahoo a cumparat IQ Engines, o aplicatie de recunoastere a imaginilor (VIDEO)

Data: 27/08/2013 | Autor: .

yahoo-poza

Yahoo! a cumparat, luni, IQ Engines, o aplicatie de recunoastere a imaginilor, pe care o va folosi pentru imbunatatirea serviciului sau de fotografii Flickr, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Echipa IQ Engines a confirmat achizitia start-up-ului de catre Yahoo, insa valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

IQ Engines este un start-up a carui tehnologie permite analizarea, trierea si clasificarea imaginilor, prin utilizarea tehnicilor de recunoastere faciala.

Grupul Yahoo! Inc. incearca sa isi revigoreze imaginea si sa atraga mai
multi tineri, sub conducerea actualului director general al companiei, Marissa Mayer.

In acest sens, Mayer a cheltuit in ultima perioada peste 1,2 miliarde de dolari pentru a cumpara peste 20 de start-up-uri.

Yahoo! a anuntat, recent, ca a cumparat browser-ul Rockmelt, care combina navigarea pe internet cu accesul la retelele sociale, precum Facebook si Twitter. De asemenea, Yahoo! a cumparat platforma de comert electronic Lexity. Totodata, la inceputul lunii iulie, Yahoo! a anuntat ca a cumparat compania Qwiki, care dezvolta o aplicatie care ii ajuta pe detinatorii de telefoane inteligente sa realizeze propriile filme cu ajutorul fotografiilor.

In luna mai, Yahoo! a anuntat ca va prelua Tumblr, serviciu care gazduieste 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 miliarde de dolari, dupa cum a relatat la momentul respectiv Bloomberg. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in a doua jumatate a anului 2013, conform unui comunicat al Yahoo!Inc.