Razboiul hackerilor. Internetul chinez, victima unui atac informatic de amploare

Data: 27/08/2013 | Autor: .

hackers-hacking-hacksInternetul chinez a fost afectat de un atac informatic, „cel mai important de pana in prezent”, care a perturbat puternic accesul la site-urile gazduite in tara, a anuntat o agentie semiguvernamentala, citata de AFP.

Site-urile a caror adresa au extensia „.cn” au fost vizate de un atac de negare de serviciu (DDoS) timp de aproximativ doua ore, duminica dimineata, a precizat intr-un comunicat Centrul chinez de informatii privind Internetul (CNNIC), potrivit Mediafax.

Un atac de negare de serviciu consta in inundarea cu cereri a unui server informatic pana la blocarea lui sau perturbarea puternica a functionarii sale.

Un al doilea atac DDoS, care a avut loc dupa cateva ore, a sporit in intensitate si a constituit „cel mai grav atac suferit vreodata” de reteaua chineza, potrivit CNNIC.

Washingtonul a denuntat in repetate randuri atacuri informatice venind din China si vizand site-urile de Internet ale unor organizatii guvernamentale americane. In martie 2013, presedintele Barack Obama a acuzat direct autoritatile chineze pentru aceste actiuni. La randul sau, Beijingul s-a aparat mereu afirmand ca si China este victima unor atacuri informatice.