JustDelete.me Cum sa iti stergi identitatea de pe internet

Data: 24/02/2018 | Autor: .

iPadSa iti stergi datele personale de pe internet nu este o misiune usoara. In primul rand, trebuie sa te hotarasti ce informatii si de unde vrei sa le elimini. Apoi trebuie sa iei fiecare site in parte si sa incerci sa afli cum poti sa scoti informatiile pe care nu mai doresti sa fie afisate, relatează GadgetReport.ro

Un site, JustDelete.me, vine sa ofere un ajutor. Realizat de dezvoltatorul britanic Robb Lewis, site-ul te ajuta sa iti selectezi paginile de pe care vrei sa iti stergi informatiile confidentiale.

Printre acestea se afla Facebook, Foursquare, Dropbox si Feedly. Nu trebuie decat sa accesezi link-ul catre site, sa introduci user-ul si parola si apoi sa ceri stergerea datelor.

Bineinteles, sunt multe site-uri pe care stergerea datelor private este practic imposibila. Astfel ca fiecare link in parte te avertizeaza din start cat de usor sau dificil iti va fi sa iti cureti istoricul.

De exemplu Amazon.com si NewYorkTimes.com sunt la capitolul “hard”, adica dificil, in timp ce IMDB.com sau PayPal sunt la polul opus.

Site-urile precum Pinterest si Netflix sunt catalogate drept „impossible.”