Facebook n-aduce fericirea. Pentru unii e motiv de depresie

Data: 20/08/2013 | Autor: .

Facebook_Login-645x483Un studiu realizat de cercetatorii Universitatii Michigan si aparut in Public Library of Science arata ca retelele sociale i-au ajutat enorm pe utilizatorii lor sa se simta conectati cu semenii lor, dar folosirea acestora nu i-a facut neaparat mai fericiti.

Conform studiului, folosirea retelei de socializare provoaca o diminuare a starii de multumire a utilizatorului, relateaza Manager

Facebook este o resursa valoroasa pentru satisfacerea nevoii umane de baza de conexiune sociala, dar, in loc sa creasca nivelul de fericire, observam ca folosirea Facebook produce rezultatul opus, a remarcat Ethan Kross, profesor asociat la Institutul de Cercetare Sociala al Universitatii Michigan, principalul autor al studiului.

„Este un rezultat deosebit de important pentru ca tinteste chiar miezul influentei pe care retelele sociale pot sa le aiba asupra vietii persoanelor”, arata un alt autor al studiului, cognitivistul John Jonides, citat de Agerpres.

Pentru efectuarea acestui studiu, cercetatorii au apelat la 82 de tineri adulti, grup demografic reprezentantiv al utilizatorilor de Facebook