ATEN KVM 4K. Noile switch-uri cu DisplayPort, care facilitează controlul mai multor PC-uri dintr-un loc

Data: 15/02/2021 | Autor: .

ATEN International a anunțat disponibilitatea noilor switch-uri ATEN KVM 4K cu DisplayPort și USB3.0 cu 8 porturi (CS19208) și cu 16 porturi (CS19216). Soluțiile permit accesarea și controlul eficient a până la 8, respectiv 16 computere cu interfață DisplayPort, folosind o singură tastatură USB, un singur mouse USB și un singur monitor.

Datorită interfeței duale, utilizatorii pot opta fără probleme pentru conexiune DisplayPort sau HDMI, beneficiind de suport pentru conținut video de calitate superioară, conform standardului 4K DCI (4096 x 2160 @60Hz).

Pentru a veni în ajutorul celor care caută flexibilitate și modalități ușoare de extindere, noile dispozitive ATEN permit montarea în cascadă pe 2 niveluri, asigurând astfel controlul a până la 128, respectiv 256 computere prin intermediul unei singure console. Mai mult decât atât, prin stivuirea a până la 8 unități, este oferită o funcție multi-ecran, care permite analizarea și compararea informației redate pe 8 ecrane, ceea ce poate accelera procesele. O astfel de funcție este extrem de utilă în managementul serverelor, pentru a controla mai multe etape ale procesului de producție, pentru a regla mai multe simulatoare de zbor și pentru a simplifica comutarea computerelor dintr-un centru de control.

Noile switch-uri KVM 4K cu DisplayPort cu 8 și 16 porturi de la ATEN sunt primele de acest gen și, pe lângă numărul mare de porturi, oferă și o multitudine de funcții, precum comutare DynaSync, arhitectură în cascadă pentru controlarea a peste 100 computere și designul care permite montarea în rack”, a spus Aaron Johnson, Senior Product Manager la ATEN Technology, Inc, completând: „Datorită posibilităților sale de extindere, sunt potrivite în mod special pentru camere de control, scenarii de management al serverelor care necesită rezoluție înaltă, precum sectorul sănătății și automatizările, domeniul simulatoarelor și antrenamentelor de zbor, administratorii IT care gestionează serverele companiei, sau rețele și infrastructură IT pentru centre de date interne”.

ATEN KVM 4K – Caracteristici cheie:

  • Calitate video superioară – până la 4K DCI (4096 x 2160 @60Hz), plus hub USB 3.1 Gen 1 cu 2 porturi, ce asigură viteze de transfer de până la 5Gbps.
  • Montare în cascadă pe 2 niveluri – controlul a până la 128 de computere folosind modelul cu 8 porturi, respectiv până la 256 de computere folosindu-l pe cel cu 16 porturi.
  • Funcție multi-ecran – stivuirea a până la 8 unități CS19208 și redarea conținutului video până la 8 monitoare (dual display / triple display / quad display / multi-display).
  • Video DynaSync™ – tehnologie exclusivă ATEN, care elimină problemele de afișare la pornire și optimizează rezoluția la comutarea între surse de semnal diferite.
  • EDID Expert™ – selectarea modului EDID optim, pentru pornire lină și redare la cea mai bună calitate.
  • DisplayPort sau HDMI – posibilitatea de a alege ieșirea video mai potrivită și flexibilitate sporită în instalarea consolei.
  • Hub USB 3.1 Gen 1 cu 2 porturi integrat – transfer al datelor cu viteză SuperSpeed de 5Gbps.
  • Selectarea computerelor cu ajutorul butoanelor, tastelor cheie, meniului afișat pe ecran sau comenzilor RS-232.

Firmware care poate fi actualizat. Detalii tehnice complete aflati de AICI.