Va reuși noul smartwatch Facebook să amenințe supremația Apple Watch?

Data: 13/02/2021 | Autor: .

Facebook vrea să intre în industria ceasurilor inteligente cu un smartwatch pe care ar urma să îl lanseze anul viitor. Potrivit unui raport al The Information , compania lucrează activ la un ceas inteligent ce va oferi funcții de fitness, mesagerie și notificare. 

Acest anunț nu ar trebui să fie surprinzător, având în vedere că Facebook a încercat să cumpere Fitbit înainte ca Google să preia producătorul de smartwatch-uri și brățări fitness.

Conform raportului, smartwatch-ul Facebook va fi lansat anul viitor, cu o a doua versiune care va fi disponibilă din 2023.

Prima versiune va rula o versiune open source a Android, ceea ce pare să sugereze că nu rulează tradiționalul Google Wear OS.

Raportul menționează, de asemenea, că nu este exclus ca Facebook să vină cu propria versiune de software, costumizată bineînțeles cu aplicațiile sale.

Garmin Lily. Un smartwatch special pentru femei, la 964 lei

Smartwatch-ul Facebook va monitoriza caracteristicile de sănătate și fitness și se va conecta inclusiv la serviciile Peleton.

Dispozitivul este așteptat să vină cu o varietate de caracteristici sociale, permițând utilizatorilor să urmărească antrenamentele cu prietenii sau să discute cu trainerii, precum și cu un fel de mesagerie rapidă, pentru Messenger.

Raportul sugerează, de asemenea, că viitoarele versiuni ale ceasului vor putea controla ochelarii de realitate augmentată planificați de Facebook , care ar urma să fie lansați până în 2023.

Facebook a cumpărat laboratoare CTRL în 2019, o companie care a construit un dispozitiv care promite să interpreteze semnalele cerebrale, în scopul controlării dispozitivelor cu ajutorul gândurilor.

Mi Watch Lite. Noul smartwatch costă numai 240 lei

Se pare că Facebook speră să încorporeze această tehnologie într-un viitor smartwatch pentru controlul căștilor AR.

Deși nu există încă o estimare de preț, Facebook pare să planifice „să vândă ceasul aproape de costul producerii acestuia”, așa cum a făcut-o pentru Oculus Quest.

Probabil, prețul va fi în concordanță cu alte trackere și smartwatch-uri de ultimă generație. Fitbit Sense costă, de exemplu, 280 USD, în timp ce Apple Watch Series 6 se vinde de la 400 USD.

Review Samsung Galaxy Watch 3. Primul ceas inteligent pe care nu l-am scos de la mână