ATEN VE8952, un nou extender HDMI 4K over IP cu suport PoE

Data: 21/01/2021 | Autor: .

ATEN a lansat un nou membru al familiei VE89 – VE8952.  ATEN VE8952 este un dispozitiv de extindere a semnalelor HDMI 4K prin intermediul retelelor IP, cu alimentare dubla: PoE si local. VE8950 si VE8900 – VE8952 faciliteaza transmisia cu latente reduse si pe distante mari, prin intermediul retelelor Gigabit obisnuite, a semnalelor AV la rezolutie 1080p/4K. Echipamentul este, astfel, o solutie eficienta si deosebit de usor de folosit, ce vine ca raspuns la provocarile cu care se confrunta integratorii atunci cand proiecteaza sisteme AV via IP.

Noile produse ATEN VE8952 sunt prevazute cu afisaj local, pentru identificare, si cu butoane fizice pentru configurarea ID-ului si comutare. Astfel, utilizatorii care nu au cunostinte IP, pot sa configureze legaturile intre Transmitatori si Receptori prin alegerea unui ID comun celor doua. Echipamentul dispune de elemente de fixare pentru montare usoara si indicatoare LED pentru diagnosticare rapida.

ATEN a lansat VE8952, un nou extender HDMI 4K over IP cu suport PoE

Pentru punerea in functiune, nu sunt necesare procedee complicate de configurare a adreselor IP, PC-uri suplimentare sau solutii software. Gama de produse ATEN VE89 a fost conceputa pentru a indeplini cerintele specifice instalarilor de mari dimensiuni, cu ecrane multiple, videowall-uri si digital signage, ce implica transmisiuni 1080p/4K. Din acest motiv, aceste echipamente reprezinta alegerea ideala pentru o multitudine de aplicatii, precum utilizarea in magazine, aeroporturi, gari, spatii de birouri, mall-uri, ghisee si spatii pentru organizarea de evenimente.

Caracteristici cheie ATEN VE8952:

  • Flexibilitate si scalabilitate nelimitate – de la o instalare simpla, punct la punct, la sute de terminale: ofera flexibilitate, scalabilitate si multifunctionalitate in aplicatii tip extender, splitter, switcher si video-wall.
  • Fara procedee complicate de configurare a adreselor IP – utilizatorii pot comuta fara niciun pic de efort intre sursele de intrare prin intermediul butoanelor si ecranului pentru identificare, amplasate pe panoul de control. In acest fel, configurarea este cat se poate de simpla si nu necesita expertiza IT.
  • Control flexibil prin intermediul aplicatiei mobile – pre-vizualizarea, monitorizarea si selectarea surselor de semnal video pot fi realizate de pe dispozitive mobile, ceea ce ii asigura utilizatorului maximum de mobilitate.
  • Suport Daisy Chain pentru distante mai mari – reteaua AV poate fi extinsa extrem de usor, fara aglomerari de cabluri sau switch-uri de retea suplimentare si, in acelasi timp, la costuri reduse.
  • Fara PC-uri sau solutii software suplimentare – administrarea sistemului AV via IP reprezinta o operatiune deosebit de simpla, datorita interfetei web cu care sunt prevazute transmitatoarele si receptoarele.
  • Amplasare in orice locatie, fara cablu separat de alimentare – dispozitivele pot fi montate exact acolo unde este nevoie de ele, intrucat nu sunt necesare prize.