Au aparut ciorapii din Kevlar. Adio frig, adio miros! (VIDEO)

Data: 16/10/2012 | Autor: .

Un militar american a inventat cei mai rezistenti ciorapi din lume. Cameron Carter, un absolvent al U.S. Air Force Academy, in varsta de 23 de ani, a lansat pe Kickstarter proiectul Socrates, incercand sa stranga fonduri pentru a deschide o afacere cu ciorapi.

Ciorapii inventati de el, botezati Socrates, sunt realizati din fibre LYCRA freshFX si intariti cu Kevlar, un material de 5 ori mai rezistent decât oțelul.

Cameron Carter spune ca daca porti acesti ciorapi, nu vei mai avea niciodata probleme cu frigul. In plus, sunt rezistenti la apa si retin mirosul.

Carter spune ca i-a venit ideea ciorapilor din experienta din timpul serviciului militar. Inventatorul a vrut initial sa stranga 10,000 de dolari pentru a pune la punct afacerea. Deja are 14.000 de dolari adunati, astfel ca prima serie de ciorapi Socrates ar urma sa ajunga pe piata in luna noiembrie.

Mai multe detalii aflati de aici.

 

Kevlar boxers. Au aparut primii chiloti anti-glont

 

Nu este prima inventie care isi propune sa aduca kevlarul in industria textilelor. GadgetReport.ro scria, recent, despre faptul ca armata americana a dezvoltat primii boxeri care ofera protectie anti-glont soldatilor aflati in misiunile din strainatate. “Combat underpants” sunt realizati din Kevlar, relanteaza army.mil.

Boxerii americani, denumiti Pelvic Protection System, vor include doua nivele de protectie a zonelor intime, Tier I si Tier II, bazate pe materiale extrem de rezinstente si flexibile precum Kevlar.

“Boxerii iti asigura protectia de care ai nevoie in zonele de conflict. Era nevoie de asa ceva in conditiile in care au fost multe cazuri in care soldatii au fost raniti. Sunt usori, nu transpiri si te misti confortabil cu ei”, a declarat  Lt. Col. Frank J. Lozano.

Potrivit Wikipedia, Kevlarul a fost inventat în 1965 de către compania DuPont (SUA) și introdus pe piață în 1970. Kevlar-ul este o poliamidă cu proprietati mecanice deosebite, fiind de 5 ori mai rezistentă decât oțelul, considerat la o greutate egală. Pentru aceste considerente, Kevlar-ul a fost prima fibră polimerică organică adecvată utilizării în compozite avansate, fiind totodată una dintre cele mai importante fibre sintetice dezvoltate până în prezent. Kevlar-ul este un polimer înalt cristalin care, datorită formei de baghetă a moleculelor de para-aramid și a procesului de obținere prin filarea precursorului, produc anizotropia fibrelor, asemănător fibrelor de carbon.

Daca v-a placut acest material, va invitam sa il recomandati si prietenilor cu ajutorul butoanelor de share si like de mai jos. Va multumim.