HomeBox. Cum arata casa de 25.000 de euro inventata de germani (VIDEO)

Data: 17/10/2012 | Autor: .

Designerii de la firma germana Slawik Architects  au creat o casa portabila care se incadreaza in marimea unui container de transport maritim. Poreclita HomeBox, casa a fost conceputa astfel incat sa poata fi ușor de transportat in diferite locații pentru utilizare temporara sau permanenta.

Datorita dimensiunilor sale compacte și usurintei cu care poate fi transportata, casa poate functiona, de asemenea, ca locuința de urgența in caz de calamitari.

Cu o amprenta la sol de de numai 7 m patrati, HomeBox se diferentiaza de  alte contructii similare in primul rand prin poziție verticala. Baza masoara aproximativ 2,9 m/ 2,4 m, lasand impresia unui un mic turn.

Locuinta se intinde pe trei niveluri, toate de aceeași inalțime. Pentru a minimiza costurile de construcție, materialul de baza folosit la constructie este lemnul, atat pentru structura cat si pentru obiectele din interior, de la masa din bucatarie la scaune, pat, scari și obloane.

Spatiul interior include o bucatarie si baie, dormitorul principal este pozitionat pe al doilea nivel, iar la nivelul trei este amenajat un spatiu deschis, un fel de terasa.

HomeBox va fi in curand disponibila pentru cumparare cu un preț de pornire de aproximativ 25.000 euro.