LG pregateste un Smart TV bazat pe WebOS

Data: 25/10/2012 | Autor: .

Sud-coreenii de la LG pregatesc un Smart TV bazat pe sistemul de operare WebOS, folosit in trecut de HP pe smartphone-urile Palm si tabletel Touchpad.

In prezent, platforma este una open-source, dezvoltata de o comunitate independenta, si poate fi testata pe PC-uri, dupa cum GadgetReport.ro relata anterior.

Potrivit The Verge, mai multe aplicatii, precum Netflix, YouTube sau Pandora sunt reconstruite in prezent pentru sistemul de operare WebOS, pentru a putea rula pe Smart TV-urile LG.

Decizia sud-coreenilor de a lansa un astfel de produs are doua cauze majore.

Aparent, LG nu se simte confortabil cu termenii si conditiile pe care Google le impune pentru folosirea platformei Google TV, cu care sud-coreenii au cochetat in trecut. Un al doilea motiv de ingrijorare este chiar rata slaba de adoptie a Google TV, dar si amenintarea unui potential televizor Apple, probleme pe care LG doreste sa le contracareze cu aceasta optiune neobisnuita.

Primele televizoare inteligente LG bazate pe sistemul de operare WebOS sunt asteptate sa fie prezentate in cadrul targului de tehnologie CES 2013, ce va avea loc la inceputul anului viitor in Las Vegas.