Audi lanseaza prima bicicleta electrica

Data: 14/05/2012 | Autor: .

Audi va prezenta la Wörthersee Tour car show 2012 prima sa bicicleta electrica. Conceptul vine cu un design spectaculos si, mai ales, cu o solutie de propulsie de ultima generatie.

Potrivit inhibitat, Audi va prezenta la salonul auto din Reifnitz – Austria (16-19 mai) o bicicleta cu cadru din fibra de carbon care va cantari numai 21 kilograme si va atinge, in modul autonom, viteza maxima de 80 kilometri pe ora.

Bicicleta beneficiaza de un motor electric de 2.3 kW care livreaza 250 Nm, alimentat de o baterie de 48V/530Wh Li-ion. Autonomia este intre 50 – 70 km, iar incarcarea bateriei dureaza 2.5 ore la o priza de 230 V.

Gadgetul are numai putin de 9 programe de functionare, ce includ clasicul mod de pedalare, cel asistat, pentru a creste viteza, si modul in care bicicleta merge doar pe propulsie electrica.

Bicicleta va fi plina de tehnologie, de la luminile LED, franele asistate, la GPS si computerul de bord care va calcula distanta, numarul caloriilor arse si va indica traseul dorit.

E-bike va fi prezentat in acelasi stand in care vor fi prezentate cele 16 modele de automobile comercializate de Audi, printre care noile Audi A3 şi Q3.