Audi si BMW trec pe OLED! Cum arata primele blocuri optice inteligente (VIDEO)

Data: 11/04/2014 | Autor: .

blocuri optice inteligenteDe la becurile clasice, la LED-uri si OLED-uri. Blocurile optice inteligente ale automobilelor viitorului isi vor adapta luminozitatea si vor putea dezvolta diverse culori, in functie de conditiile meteo.

Dupa ce Audi a deschis “Cutia Pandorei” cu ale sale salbe de LED-uri, adoptate apoi de toti producatorii auto din lume, nemtii sunt pe cale sa lanseze o noua moda.

Vorbim de blocurile optice inteligente de tip OLED. Dezvoltate la Audi Electronics Center din Ingolstadt, noile automobile ale constructorului german ar urma sa fie dotate cu aceasta tehnologie revolutionara pentru industria auto.

Stephan Berlitz, seful diviziei Lighting Technology and Electronics de la Audi, a declarat ca trecerea pe display-urile OLED va fi o extensie naturala a eforturilor de pionierat pe care Audi le-a facut de-a lungul anilor in domeniul tehnologiei auto.

Dispozitivele OLED vor urma linia masinilor Audi si vor ajuta pe ceilalti soferi sa inteleaga mai rapid directia pe care o urmeaza automobilul german.

Tehnologia OLED va permite, de asemenea, o vizualizare mai buna a masinii pe timp de noapte si ceata.

In plus, viitoarele blocuri optice vor consuma de cateva zeci de ori mai putina energie decat cele din prezent.

Urmariti in clipul video de mai jos cum arata noile blocuri optice.

Si BMW se pregateste sa introduca pe noile modele de automobile blocurile optice OLED. Dezvoltate pe baza tehnologiei Organic Light, acesta vor oferi automobilelor un look spectaculos si vor fi capabile sa isi adapteze luminozitatea si intensitatea in functie de optiunile soferului si conditiile meteo.

Urmariti mai jos un clip video in care vedeti, in premiera, cum vor arata noile blocuri optice.