Automobilele, noile tinte ale hackerilor

Data: 8/09/2011 | Autor: .

Dezvoltarea unor calculatoare de bord tot mai performante pentru automobile aduce, cu sine, si pericolul virusarii acestora, mai cu seama ca noile tehnologii depind, in mare masura, de accesul la internet.

Potrivit unui studiu realizat de furnizorul de solutii antivirus McAfee si companiile Wind River si ESCRYPT, cu cat masinile devin tot mai pline de tehnologii,  cu atat creste pericolul ca acestea sa fie atacate de hackeri.

Numarul masinilor cu sisteme electronice de noua generatie este inca redus, insa viitorul ar putea aduce aceste gadgeturi in dotarea de baza a automobilelor.

Sistemele de navigatie se afla in prim-plan. Expertii se tem ca s-ar putea ajunge in situatia in care, dincolo de furtul datelor personale, hackerii sa poata prelua controlul asupra automobilelor mai ales ca pilotul automat tinde sa devina un nou standard in industrie. In aceste conditii, riscul unor evenimente nedorite este foarte mare.

Specialistii de la McAfee fac apel la producatorii auto sa puna mai mult accent pe partea de securitate a datelor, care in prezent este neglijata.

Potrivit studiului, in prezent exista peste un miliard de dispozitive conectate la internet, insa numarul ar putea ajunge la cateva zeci de miliarde in zece ani.

Cum functioneaza noile tehnologii aflati din clipul video realizat de Fifth Gear.

httpv://www.youtube.com/watch?v=BMUhWIV8LgE