„Batman, batman!” si „Ala negru de respira greu” – cele mai bune reclame TV din ultimii 10 ani

Data: 20/10/2011 | Autor: .

Spoturile Star Wars si Batman realizate de Leo Burnett pentru Altex – Teletech au fost declarate drept cele mai bune reclame TV din ultimii zece ani la festivalului ADOR, dedicat creativitatii in publicitatea romaneasca, relateaza showbizreport.ro

Cea mai buna campanie integrata a deceniului a fost proclamata „Ziua Barbatului 2007-2011” realizata de Leo Burnett pentru Bergenbier.

15 agentii din cele 23 inscrise au castigat premii in cadrul editiei speciale intitulate „10 ani de creativitate romaneasca”.

La festival nu au participat agentiile McCann Erickson, Cap si Headvertising, campaniile precum Rom american sau Dorel-Unirea nefiind inscrise in concurs.

Cea mai buna campanie online a fost cea realizata de agentia Propaganda – „Prima piesa de teatru pe Facebook” pentru Undercloud. La sectiunea radio, premiul i-a revenit agentiei  Publicis pentru campania „Text Kills” pentru Politia Capitalei. Pe segmentul outdoor, premiul a fost adjudecat de Leo Burnett Group 0 „Dinozaurii” pentru Muzeul Grigore Antipa.

Toate lucrarile participante vor fi incluse intr-o arhiva a publicitatii romanesti, ce va fi disponibila online pe site-ul Zeceani.ro.