BenQ AE100, camera care pre-inregistreaza video

Data: 29/02/2012 | Autor: .

BenQ lanseaza in Romania noua camera foto compacta AE100, cu un obiectiv de 14MP si zoom 5x. Gadgetul include cu o functie de pre-inregistrare video, care stocheaza imagini cu trei secunde inainte ca butonul de inregistrare sa fie apasat.

Secventa preinregistrata este adaugata automat clipului video, de indata ce a fost declansata inregistrarea.

BenQ AE100 are un obiectiv cu diafragma F2.4 , zoom optic 5X siISO6400. Fata de aparatele care folosesc in general diafragme de F3.1-3.2, AE100 are un obiectiv mai luminos, astfel calitatea fotografiilor ramane ridicata la un timp de expunere mai redus sau in conditii de iluminare scazuta, eliminand efectul deranjant al imaginilor „tremurate” si pastrand detaliile fotografiei.

ISO-ul de 6400 ofera posibilitatea fotografierii pe timp de noapte la o expunere mai mica, reducand astfel efectul de miscare a subiectului in fotografie.

Functia Advanced Smart Scene detecteaza automat pana la 12 scene diferite, ajustand setarile in functie de mediul in care sunt realizate fotografiile. Iar pentru cei care isi doresc propriile setari camera ofera modurile: P/Av/Tv/M. Cu Web-Auction, utilizatorii pot surprinde imagini din patru unghiuri diferite care vor aparea ulterior ca un colaj de imagini intr-o singura fotografie, fara a utiliza niciun fel de software de editare suplimentar. Cu functia Speedy Burts pot fi captate rapid imagini succesive cu pana la sase cadre pe secunda.

Alte functii disponibile sunt Panorama, LOMO, Fisheye sau Color Accent. Efectul LOMO ofera posibilitatea adaugarii colturilor intunecate si amelioreaza culorile, utilizatorul putand transforma o fotografie obisnuita intr-o imagine retro. Creativitatea poate fi experimentata si prin efectul Fisheye (efect de lupa), sau cu ajutorul ColorAccent, functie ce permite alegerea si evidentierea unei singure culori din fotografie, transformand restul imaginii in alb-negru.

Camera este disponibila in doua culori, argintiu si rosu. In ciuda dimensiunilor reduse, obiectivul aparatului are un unghi larg de 27 mm, ce permite incadrarea unui spatiu mai mare in fotografie.

Noua camera vine din fabrica in pachet cu tot kit-ul de accesorii necesare: incarcator dual pentru incarcare de la 220v sau de la o sursa USB, acumulator Li-ion, geanta, hand Sstrap,cablulUSB, manualul de utilizare.

BenQ AE100 va fi disponibila pe piata din Romania incepand din a doua jumatate a lunii martie, prin partenerii oficiali BenQ: Darer, IT Direct, RHS si Scop. Pretul nu a fost anuntat.