Canon a lansat noul EOS 5D de 22.3 MP

Data: 2/03/2012 | Autor: .

Canon a extins gama EOS cu un nou model, EOS 5D Mark III.  Aparatul vine cu viteze imbunatatite, rezolutie mai mare a fotografiilor, putere de procesare sporita si optiuni creative extinse, atat pentru fotografiere cat si pentru filmare Full HD. 

 

Noul senzor full frame de 22.3MP ofera rezolutie imbunatatita si detalii mai fine, permitand captura unei game extinse de scene, de la peisaje pana la portrete. De asemenea, viteza sporita la fotografierea in rafala ofera posibilitati creative extinse.

 

Dotata cu o interfata read out pe 8 canale, camera este capabila sa ofere la rezolutie maxima viteze de pana la 6fps in rafale de 18 imagini RAW images sau peste 16,000 de imagini in format JPEG[i], fara sa aiba nevoie de accesorii aditionale. In plus, arhitectura avansata a senzorului ofera o gama ISO nativa cuprinsa in intervalul 100-25,600, cu posibilitatea de extindere la 102,400, facilitand captura unor imagini clare, de calitate chiar si la lumina slaba.

 

EOS 5D Mark III foloseste acelasi sistem AF in 61 de puncte regasit si la modelul

EOS-1D X, oferind sensitivitate de exceptie, precizie si viteza. Unul dintre cele mai avansate sisteme AF disponibile momentan, acesta ofera 41 puncte cross-type si 5 puncte dual cross-type, asigurand detalii clare pe tot cadrul.

 

De asemenea, se regasesc aici si setarile AF personalizabile introduse pentru prima oara la modelul EOS-1D X, ce ajuta la captura subiectilor din cadrele cu un grad de dificultate ridicat, oferind  fiabilitate suplimentara in situatiile unde miscarea subiectului poate fi imprevizibila.

 

Sistemul de masura Canon iFCL ofera utilizatorului o expunere precisa, acesta incorporand un senzor Dual Layer cu 63 de zone conectat la fiecare punct al sistemului AF. Informatiile despre focalizare adunate de sistemul AF sunt analizate impreuna cu semnalele de lumina si culoare masurate de senzor, permitand modelului EOS 5D Mark III sa ofere rezultate excelente intr-o gama larga de situatii de fotografiere.

 

EOS 5D Mark III detine cel mai nou procesor de imagine, Canon  DIGIC 5+, ce ofera o noua gama de functii fara sa afecteze performanta camerei. O conversie A/D pe 14-bit ofera o gradatie fina tonurilor si o tranzitie mai usoara a culorilor, in timp ce filmarea HDR combina trei  expuneri diferite si permite ca doar unul din cele cinci tonuri presetate sa fie aplicat. Datorita posibilitatii de editare si procesare RAW direct in camera, fotografii vor putea incepe imediat post-procesarea imaginilor, inca din timpul sedintei foto.

 

Puterea crescuta a noului procesor de imagine permite folosirea unei game de instrumente ce contribuie la obtinerea unei imaginii de calitate ridicata. Multe dintre procesarile de imagine necesare, precum corectia iluminarii periferice a lentilei, corectia aberatiei cromatice a lentilei (lateral si axial) si reducerea zgomotului ISO sunt realizate direct in camera, fara a afecta performanta acesteia, permitand utilizatorului sa beneficieze de o fotografiere fara efect de lag. In plus, un buton dedicat de evaluare a imaginii permite fotografului sa-si organizeze mai usor imaginile inainte de post-productie.

 

EOS 5D Mark III detine un nou buton Creative Photo, ce permite utilizatorului sa selecteze usor optiunea Picture Styles si sa captureze mai multe expuneri, oferind totodata acces direct la modul de inregistrare HDR. In modul de redare, apasarea butonului Creative Photo faciliteaza accesul la o noua functie comparativa, ce afiseaza simultan doua imagini, permitand fotografilor sa compare calitatea expunerii, in timpul fotografierii.

 

EOS 5D Mark III introduce o noua serie de optiuni ce ofera performante video Full HD imbunatatite.

 

Pe langa controlul adancimii de camp, una dintre optiunile indragite de profesionisti, noul senzor full frame lucreaza impreuna cu procesorul DIGIC 5+  pentru a elimina aparitia efectului de moiré, culori false sau alte artefacte, si a imbunatati calitatea imaginii. Introducerea unui buton dedicat pentru inregistrare video, ajuta utilizatorul sa inceapa filmarea imediat ce modul movie este activat.

 

In plus, functia movie include un control manual al expunerii si o gama extinsa de optiuni pentru compresia video. Cu o rata de cadre pe secunda cuprinsa in intervalul 24fps – 60fps si suport SMPTE,  EOS 5D Mark III ofera o flexibilitate incredibila la editare si o integrare usoara in fluxul de lucru al unei sesiuni de fotografierea cu mai multe camere.

 

Folosind optiunea Quick Control si priza pentru casti, utilizatorii au posibilitatea sa verifice si sa ajusteze sunetul atat in timpul inregistrarii cat si dupa realizarea acesteia.

Design professional, operatii usoare

 

Constructia declansatorului a fost imbunatatita, oferind acum o durata de viata de minim 150,000 de cicluri, transformand noul EOS 5D Mark III intr-o camera ideala pentru utilizarea zilnica.

 

Acelasi ecran LCD Clear View de 8.11cm (3.2”) folosit si la EOS-1D X ofera incadrare si afisare de exceptie in orice conditie. Rezolutia de 1,040k pixeli permite verificarea cu precizie a claritatii imaginii, in timp ce design-ul ecranului impiedica reflexia si protejeaza impotriva zgarieturilor sau a prafului.

 

Digital Lens Optimizer – o noua optiune in softul Digital Photo Professional v3.11

Odata cu lansarea noului EOS 5D Mark III, Canon ofera utilizatorilor si cea mai avansata versiune a softului Digital Photo Professional (DPP). O noutate pentru acesta este includerea unei optiuni Digital Lens Optimizer – instrument proiectat pentru a imbunatati vizibil   rezolutia imaginii.

 

Digital Lens Optimizer (DLO) simuleaza utilizarea lentilelor, replicand cu ajutorul unor functii matematice complexe, fiecare stagiu al calatoriei realizata de un fascicul de lumina pe un traseu optic. Folosind aceasta informatie DLO poate corecta o serie de aberatii optice si pierderi de rezolutie cauzate de un filtru trece-jos, aplicand o functie inversa fiecarei fotografieri pentru a alege imaginea cea mai apropiata de realitate.

Sistem EOS compatibil

Ca parte a sistemului EOS, modelul EOS 5D Mark III este compatibil cu cele peste 60 de lentile EF, incluzand si modelul EF 24-70mm f/2.8L II USM – cel mai nou model wide-angle zoom de la Canon ce face parte din celebra serie L. De asemenea, camera este compatibila si cu noua gama de accesorii anuntata recent, ce este conceputa sa ofere cretivitate extinsa. Din aceasta face parte si noul Speedlite 600EX-RT – un flash TTL performant ce detien o conectivitate wireless.

 

Canon EOS 5D Mark III – Caracteristici:

Senzor full-frame de 22.3 MP

Autofocus in 61 de puncte

Fotografiere continua la 6fps

Senzitivitate ISO 100-25,600

Inregistrare video Full HD cu control manual

Procesor DIGIC 5+, 14-bit

Protectie impotriva factorilor de vreme

Ecran de 8.11cm (3.2-inch) 1,040,000-pixeli

Mod HDR[i] Cand este utilizat cu carduri de memorie certificate UDMA 7