Bijuteriile cu GPS “Cuff”. Cum vom scapa de “ajutorul” celor de la 112

Data: 19/02/2014 | Autor: .

cuffCazul elevei disparute din Capitala si, de ce nu, tragedia din Muntii Apuseni s-ar fi putut rezolva mult mai repede daca cei implicati ar fi purtat GPS-uri portabile. Firma americana Cuff a anuntat lansarea precomenzilor pentru primele accesorii vestimentare care permit localizarea prin satelit.

S-au gandit, pentru inceput, la tot felul de bratari, coliere, inele si alte accesorii care pot fi integrate foarte usor in tinuta de zi cu zi insa posibilitatile de dezvoltare sunt, practic, nelimitate.

Potrivit celor de la CUFF, accesoriile vor include un mic tracker negru care contine un modul GPS si o baterie care ii asigura o autonomie de pana la 12 ore.

Cu ajutorul unei aplicatii pentru iPhone, veti putea localiza posesorul GPS-ului oriunde se afla el, cu o marja foarte mica de eroare.

cuff+3„Imaginati-va o mama care i-a pus fetei sale o astfel de bratara. Va stii tot timpul unde se afla”, a declarat Deepa Sood, CEO-ul de la Cuff.

“Mai mult chiar, gadgetul functioneaza si ca sistem de alarma. Daca esti intr-o situatie de pericol, il apesi si cei care au instalata aplicatia pe telefon sau tableta primesc semalul de alarma”, a mai explicat Sood.

Cei de la Cuff lucreaza, in prezent, si la o aplicatie pentru Android.cuff+4

„Daca port Cuff, familia va stii unde sunt. In plus, daca am telefonul inchis, ei vor putea sa ma avertizeze despre acest lucru prin trimiterea unui semnal de vibratie prin Cuff”, a mai spus CEO-ul Cuff.

Foarte interesant este si faptul ca gadgetul nu va avea probleme de autonomie. Are o baterie care se va schimba o data pe an.

Gadgeturile pot fi precomandate la preturi cuprinse intre 35-65-125 de dolari.