Bitdefender intra sub semnul lupului

Data: 13/09/2011 | Autor: .

Compania de securitate a informatiilor Bitdefender a adoptat drept logo imaginea legendara a dragonului-lup care se gasea pe stindardele de lupta ale dacilor. Jumatate lup, jumatate sarpe, totemul ii proteja pe daci in timpul razboaielor, fiind astfel asociat cu ideea de invincibilitate.

Dragonul-lup accentueaza originea romaneasca a brandului Bitdefender, a anuntat, marti, conducerea companiei.

Cu ocazia schimbarii logo-ului, Bitdefender 2012 a prezentat si o noua generatie de produse de securitate.

Noua versiune Total Security 2012 ofera protectie impotriva celor mai noi tipuri de amenintari informatice, precum si impotriva tentativelor de furt de identitate. Totodata, utilizatorii au acum la dispozitie si cele mai recente versiuni ale produselor Bitdefender Internet Security 2012 si Bitdefender Antivirus Plus 2012.

Bitdefender Total Security 2012 a fost creat special pentru a veni in intampinarea utilizatorilor care au nevoie de o protectie continua a datelor, fara ca activitatea sa le fie perturbata de solutia de securitate. Bitdefender Total Security 2012 este cel mai avansat produs defensiv din punct de vedere al eficientei utilizarii resurselor computerului pe care ruleaza.

Noua versiune ofera functionalitati noi, printre care protectie la navigarea in retelele de socializare, modul Autopilot si functia Scan Dispatcher (care mentine performanta sistemului la un nivel ridicat, scanand fisierele doar atunci cand procesarea datelor este minima sau sistemul are activitate foarte redusa).

In modul Autopilot, produsul va lua automat deciziile optime de securitate, fara a avea nevoie de niciun fel de interventie din partea utilizatorilor. Nicio alerta nu va mai fi generata din partea produsului, nicio configurare nu va mai trebui modificata dupa ce Bitdefender a fost instalat. Este important de mentionat ca, in cazul in care utilizatorii vor dori sa ia singuri anumite decizii legate de securitate, vor putea accesa cu usurinta tabloul de comanda.

Noua functie de protectie in retelele de socializare filtreaza si blocheaza amenintarile specifice care circula pe aceste platforme. Bitdefender scaneaza linkurile primite pe Facebook, monitorizeaza si face recomandari cu privire la setarile de confidentialitate.

Functia Scan Dispatcher ruleaza sarcini de scanare utilizand algoritmi ce identifica perioadele in care incarcarea sistemului este redusa, eliminand astfel impactul procesului de scanare asupra utilizarii curente a sistemului.

Noi functionalitati incluse in Bitdefender Total Security 2012:

Safebox – Functie de backup online si sincronizare de fisiere. Bitdefender Safebox monitorizeaza fisierele importante si le copiaza automat pe un server separat atunci cand este detectata vreo modificare.

Ulterior, fisierele copiate pot fi accesate de pe orice calculator pe care a fost instalat Bitdefender. Bitdefender Total Security 2012 ofera un spatiu de stocare de 2 GB.

Rescue Mode – Atunci cand anumite amenintari, precum cele de tip rootkit, nu pot fi inlaturate de pe sistemul de operare Windows, computerul e repornit in Rescue Mode – un minisistem de operare bazat pe Linux, care permite recuperarea datelor si dezinfectarea sistemului.

Virtualized Browser – Lanseaza motorul de cautare intr-un mediu virtual, izolat de sistemul de operare. Acest lucru previne exploatarea vulnerabilitatilor din motorul de cautare si preluarea controlului asupra calculatorului de catre atacatori.

Interfata flexibila – Cu ajutorul functiei „drag&drop”, utilizatorii isi pot personaliza fereastra principala, alegandu-si actiunile de securitate cel mai frecvent folosite.

Instalare Optimizata – Bitdefender 2012 se instaleaza rapid, cu doar cateva clicuri. Timpul de instalare a fost redus la jumatate fata de versiunile trecute.

Noile solutii Bitdefender 2012 sunt disponibile pe site-ul: www.bitdefender.ro sau la partenerii autorizati Bitdefender.