Blugii perfecti, obtinuti printr-o tehnologie 3D Kinect

Data: 10/08/2015 | Autor: .

Bloomingdale’s a derulat, intr-un mall din SUA, un program pilot prin intermediul caruia incearca sa ofere clientilor sai posibilitatea de a selecta si proba hainele care li se potrivesc.

Dezvoltat de Bodymetrics, programul presupune scanarea 3D a corpului clientului, intr-o cabina speciala, cu ajutorul tehnologiei Kinect. Pe baza datelor culese, softul alege blugii ideali pentru a fi probati. Harta corpului uman in 3D este realizata in numai 5 secunde.

Cateva sute de femei au incercat cabina-minune. Iar rezultatele au fost cele asteptate. Timpul de probat a scazut cu 70%, iar gradul de satisfactie al clientilor a crescut spectaculos.

“Se stie ca, indiferent de masuri, suntem cu totii diferiti. Statisticile arata ca 40% dintre hainele cumparate online sunt trimise inapoi din acest motiv. Harta 3D ajuta retailerii sa gaseasca rapid, pe baza preferintelor clientilor, cele mai bune produse”, au declarat oficialii Bodymetrics.

Si alti retaileri sunt interesati sa introduca aceasta tehnologie in magazinele lor.

GadgetReport.ro v-a prezentat, recent, o alta tehnologie bazata pe Kinect. Este vorba de sistemul  Swivel — prima cabina virtuala in care poti sa probezi toate hainele si accesoriile dintr-un magazin fara sa fie nevoie sa cauti marimea potrivita si nici sa te dezbraci. Detalii aici.