Americanii nu fac diferenta intre iPad 2 si new iPad (VIDEO)

Data: 19/03/2012 | Autor: .

Apple a lansat cu mare pompa cea de-a treia generatie a tabletei iPad. “New iPad” a fost promovat drept cel mai spectaculos gadget de pe piata. Au insistat pe ecranul special, care are, in prezent, cea mai buna rezolutie si pe softurile speciale care transforma tableta in «interfata ideala de comunicare».

Pentru a vedea ce au inteles clientii din inovatiile aduse de noua tableta, cei de la The Next Web au realizat un sondaj de opinie. Au luat un iPad 2 si nou iPad si le-au prezentat trecatorilor incercand sa afle daca acestia stiu sa le deosebeasca.

In mod normal, ecranul Retina ar fi trebuit sa fie cel mai important indiciu.

Numai ca, la prima vedere, diferentele dintre cele doua ecrane par a fi insesizabile. In rest, tabletele sunt aproape identice asa ca este de inteles confuzia interlocutorilor.

GadgetReport.ro a scris joi, dupa ce a transmis live lansarea iPad, ca noua tableta arata identic cu iPad 2. Niciun artificiu de design, nicio culoare noua.

Marea imbunatatire o constituie insa ecranul.Un Retina cu cea mai mare rezolutie din piata, de 2048 x 1536 pixels, adica 264 pixels per inch. Spre comparatie, iPad 2 are 1024X768, Kindle Fire si BlackBerry PlayBook au 1024X600, iar Galaxy Tab 10.1 1280X800. Sa nu uitam insa ca Samsung a anuntat ca va lansa o tableta cu un display de 11,6 inch si o rezolutie de 2560×1600. Si asta in trimestrul II.

Apple crede, insa, cu tarie, ca noul sau ecran, cu 3,1 milioane de pixeli, va face toti banii. Display-ul este atat de bun incat, din ce spun cei de la Apple, are o rezolutie peste capacitatile Xbox 360 si PS3 si are de doua ori mai multa memorie decat acestea (1GB)

In rest, celelalte estimari legate de dimensiuni, conectivitate si autonomie s-au confirmat. Mai multe detalii aflati de aici.