OZN-ul Misora. Cum va arata avionul viitorului

Data: 10/08/2015 | Autor: .

Cercetatorii de la Tohoku University din Japonia au realizat prototipul unui avion care isi propune sa elimine una dintre marile probleme ale avioanelor supersonice – zgomotul puternic.

Zgomotul supersonic apare in momentul in care fuselajul intampina valurile de aer. Din cauza vitezei si presiunii, avioanele produc un sunet foarte puternic astfel ca acestea pot zbura numai in conditii speciale, departe de zonele populate.

Va mai aduceti aminte, probabil, de avioanele Concorde, interzise tocmai ca urmare a problemelor de zgomot si costurilor uriase de intretinere.

Misora, care inseamna in japoneza “cer”, vine cu o solutie tehnica care elimina acest zgomot, spun specialistii de la Institute of Fluid Science at Tohoku University.

Totul datorita celor doua aripi speciale gandite pentru a reduce la minim frecarea cu aerul si a distribui fluxul de aer cat mai optim posibil.

Potrivit specialistilor, noua forma de avion poate atinge, fara probleme, viteza de Mach 5, echivalentul a 6437 kilometri pe ora.

La aceasta viteza, avionul va zbura de la New York la Londra in numai o ora.

Avionul viitorului, asa cum a fost denumit in presa nipona, se afla in prezent in faza de prototip. O posibila lansare comerciala este preconizata pentru 2019.