Mercedes lanseaza primul SLS AMG electric

Data: 19/03/2012 | Autor: .

Mercedes va lansa, anul viitor, pe piata, prima super-masina electrica. Modelul SLS AMG E-Cell va accelera la 100 km in 4 secunde si va inregistra o viteza maxima de 249.4 km/h.

Prezentat in premiera, la salonul auto de la Detroit, automobilul este rezultatul a peste 5 ani de cercetari in laboratoarele Mercedes AMG High Performance Powertrains din Brixworth, Marea Britanie.

Masina vine cu patru motoare electrice, cate unul pentru fiecare roata, care ii asigura 525 de cai putere.  Sistemul E-Cell, cel care asigura propulsia masinii, prezinta o baterie de 48 kilowatti, suficienta pentru o autonomie de 145 km. Expertii spun ca lucreaza, in prezent, la un acumulator si mai puternic, de 60 kWh, care extinde raza de actiune la 210 km.

E-Cell propune mai multe programe de condus, de la stilul confort, sport, sport plus si manual. In modul confort, masina foloseste doar 40% din baterie, astfel ca autonomia este mai mare decat in modul sport, care consuma 60% din acumulatorul masinii. Interesant este faptul ca, in toate modurile de functionare, bateriile se reincarca din energia kinetica oferita de miscarea rotilor.

Foarte interesante sunt si franele, din carbon, cu 40% mai usoare si eficiente decat cele traditionale.

Noul SLS AMG E-Cell va costa 250.000 de dolari si va fi vandut doar la comanda. Abia din 2014, este posibila dezvoltarea unui model de serie ceva mai ieftin.