Bomba din buzunar! Galaxy Note 7, interzis la bordul avioanelor

Data: 7/09/2016 | Autor: .

Bomba din buzunar! Galaxy Note 7, interzis la bordul avioanelor

Administraţia Federală de Aviaţie din SUA (FAA) ar putea interzice, în premieră, utilizarea unui smartphone la bordul avioanelor. Este vorba de telefonul-bombă Samsung Galaxy Note 7, iar decizia este supusă, în prezent, analizei boardului FAA, relatează GadgetReport.ro.

După ce Samsung a confirmat faptul că există 35 de cazuri de telefoane care au explodat în timp ce se aflau la încărcat, FAA se teme că astfel de incidente s-ar putea petrece şi la bordul aeronavelor.

Explozia unui Galaxy Note 7 a afectat o cameră de hotel

Cum riscul este unul potenţial, iar Samsung a decis să retragă telefoanele, Administraţia Federală de Aviaţie din SUA analizează modul în care pot fi prevenite astfel de incidente, afirmă Sammobile, iar una dintre măsuri ar putea fi şi includerea Galaxy Note 7 în rândul obiectelor periculoase, alături de arme de foc, cuţite etc.

Sud-coreeni au decis să retragă de pe piaţă toate telefoanele Galaxy Note 7 şi să le ofere altele noi, la care problema cu bateria a fost eliminată.

În unele ţări, precum în Statele Unite, clienţii vor avea mai multe opţiuni la dispoziţie. Dacă nu mai vor un nou Galaxy Note 7 vor putea primi, gratuit, un Galaxy S 7 Edge nou.

Sud-coreenii de la Samsung vor investi aproape un miliard de dolari în înlocuirea telefoanelor Galaxy Note 7, arată o estimare Credit Suisse citată de Bloomberg.

Pierderile sunt cu atât mai dureroase cu cât Samsung se baza pe noul Galaxy Note 7 pentru a menține dinamica vânzărilor și a veniturilor în a doua jumătate a acestui an.

SAMSUNG RETRAGE ŞI TELEFOANELE DIN ROMÂNIA

samsung-galaxy-note-7-widgets-2-1500x1000Samsung Romania a decis să înlocuiască telefoanele vândute în România.Utilizatorilor care detin deja un Galaxy Note7 le va fi schimbat dispozitivul cu unul nou, incepand cu 19 septembrie, prin intermediul magazinului de unde au achizitionat produsul.
„Rezultatele investigatiilor Samsung arata ca a fost o problema izolata in celulele bateriei. Supraincalzirea bateriei a survenit dupa ce anozii si catozii au intrat in contact, o eroare de fabricatie extrem de rara. Cu toate ca problema este izolata la nivelul celulelor bateriei, siguranta utilizatorilor este prioritara entru Samsung, motiv pentru care vom inlocui voluntar toate dispozitivele Galaxy Note7 cu unele noi”, spune compania.
„Compania incurajeaza utilizatorii sa nu isi asume niciun risc, ci sa profite de programul de inlocuire Galaxy Note7.

Programul de inlocuire Samsung Galaxy Note7

Samsung incurajeaza toti utilizatorii Galaxy Note7 sa profite de programul de schimb, in urma caruia vor beneficia de urmatoarele:

  •      Utilizatorii isi pot schimba actualul Galaxy Note7 cu unul nou, incepand cu 19 septembrie, oferta disponibila la partenerii Samsung.
  •       Utilizatorii isi pot schimba oricand actualul dispozitiv Galaxy Note7 cu un Galaxy S7 sau S7 edge. Diferenta de pret va fi returnata utilizatorilor. Oferta este disponibila la partenerii Samsung.

Pentru utilizatorii care au precomandat Galaxy Note7 si asteapta comanda:
Samsung isi cere scuze pentru intarzierile de livrare. Acestea se datoreaza procesului de inlocuire a dispozitivelor. Livrarile vor fi reluate incepand cu 19 septembrie.

Procesul de inlocuire

Utilizatorii Galaxy Note7 pot contacta partenerii Samsung sau operatorii de la care au achizitionat dispozitivul sau call center-ul Samsung:
Customer Service Center Samsung
08008 726 78 64
Program: Luni-vineri, orele 09:00-18:00