Booktopia – prima retea sociala romaneasca destinata celor care citesc

Data: 21/11/2011 | Autor: .

Booktopia, prima retea sociala integrata destinata cititorilor pasionati din Romania, se lanseaza oficial in cadrul Targului de Carte Gaudeamus, care va avea loc la Romexpo in perioada 23-27 noiembrie 2011.

Booktopia este o retea sociala bazata pe pasiunea pentru citit si o comunitate de opinie in zona cartii. Booktopia nu este o retea afiliata unei publicatii, edituri sau unei alte institutii culturale, un instrument de marketing, o librarie sau un catalog on-line, aceste servicii sunt oferite prin parteneriat, spun reprezentantii proiectului.

Proiectul Booktopia este similar cu reteaua sociala lansata de retailerul canadian de carti electronice Kobo. Reteaua canadiana este prezenta la nivel mondial, iar utilizatorii sai pot discuta despre cartile electronice pe care le citesc si isi pot imparti notitele.In plus, de fiecare data cand un utilizator citeste o carte, Kobo ii indica ce alti utilizatori citesc sau au citit aceeasi carte iar utilizatorul este directionat catre discutiile despre volumul respectiv. Totodata, reteaua celor de la Kobo ofera utilizatorilor diverse „insigne” si premii virtuale pentru cartile citite.

Chiar si design-ul fotografiilor de promovare publicate pe pagina de Facebook a Booktopia aminteste de design-ul site-ului Kobo, iar reteaua romaneasca va oferi cititorilor care participa la lansarea din cadrul Gaudeamus un premiu constand intr-un e-reader produs de Kobo.