Cadillac ELR, CEA MAI SEDUCATOARE masina electrica din lume (VIDEO)

Data: 31/05/2014 | Autor: .

cadillac-elr-

Sa iti cumperi o masina electrica nu mai e de mult o extravaganta.  Chevrolet Volt siTesla S au reusit sa impuna in piata un nou trend, vedetele de la Hollywood fiind, ca si in cazul deja “clasicelor” Toyota Prius Hybrid, promotoarele masinilor ecologice.

 Trendul este confirmat de vanzarile din primul trimestru. Tesla a vandut in 6457 de autoturisme electrice Tesla S in SUA si 30.000 la nivel international, un progres spectaculos care arata ca oamenii incep sa aiba tot mai multa incredere in propulsia electrica.

Asta in conditiile in care producatorii au reusit sa creasca autonomia masinilor la aproape 500 de kilometri – marele obstacol care a limitat pana acum vanzarile.

Dupa Chevrolet Volt, General Motors incearca, din acest an, sa intre pe aceasta nisa cu primul coupe de lux electric, Cadillac ELR, o masina cu un look spectaculos si dotari premium.

David Caldwell, un reprezentant GM, a declarat pentru Fortune, ca evolutia vanzarilor este incurajatoare si ca, in viitor, se asteapta ca acestea sa creasca.

In primul trimestru, GM a vandut 241 modele Cadillac ELR, in conditiile in care masina pleaca de la pretul de 76.000 de dolari.

GM afirma ca pretul ridicat este justificat de dotarile premium, de la interiorul din piele si lemn nobil, la electronicele de ultima ora.

Chiar daca designul e seducator, iar interiorul este luxos, Cadillac ELR sufera la capitolul performante.

Tesla S atinge 100 de kilometri la ora in 5,9 secunde, fata de 7,8 in cazul ELR, iar Cadillac-ul are o autonomie maxima de 480 km,  cu aproape 100 de kilometri sub cea a modelului Tesla S.

Cadillac ELR are acelaşi sistem de propulsie ca şi Volt/Ampera, format dintr-un motor electric alimentat de o baterie Li-Ion şi un motor pe benzină de 1.4 litri ce funcţionează ca generator de electricitate. Sistemul are o putere totală de 154 kW/207 CP. Bateria de 16,5 kWh se poate reîncărca de la o priză normală de 240V în 4,5 ore.

In plus, pretul lui Cadillac ELR este unul prohibitiv. Masina costa mai mult decat dublu fata de Nissan Leaf, cel mai bine vandut model electric din SUA, al carui pret este de 29.000 de dolari.

Iar alt model electric, clasicul deja GM Chevrolet Volt, pe care GM l-a vandut in 60.000 de exemplare din 2010, costa 35.000 de dolari.

Chiar daca performantele tehnice si pretul nu o recomanda, cei de la GM cred ca ELR reprezinta un proiect de succes.

“Ca orice produs nou, are nevoie de timp sa se impuna in piata. Credem ca, usor dar sigur, vom impune si un segment de lux pe piata modelelor electrice », a declarat reprezentantul GM.

Cum incearca General Motors sa pozitioneze modelul Cadillac ELR vedeti in reclama de mai jos.