Când se lansează HBO Max în România. Decizie oficială!

Data: 1/09/2021 | Autor: .

HBO Max, platforma de streaming a gigantului american WarnerMedia, va fi lansată în România în 2022, a anunţat marţi un responsabil al grupului american, anunță Hollywood Reporter și Agerpres.

„Vom ajunge în Europa în acest an. Există multe speculaţii cu privire la întârzieri, dar la toamnă ne vom lansa în ţările nordice şi în Spania”, a confirmat Christina Sulebakk, director general la HBO Max pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), cu prilejul festivalului de seriale Séries Mania, care se desfăşoară zilele acestea în oraşul francez Lille.

„Ulterior, anul viitor, ne vom extinde în Europa Centrală şi de Est precum şi în Portugalia”, astfel că în total vom avea o prezenţă pe 20 de pieţe europene, a adăugat Christina Sulebakk.

Concret, în 2021, serviciul de streaming HBO Max va fi lansat în Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Spania şi Andora.

În 2022 va fi lansat în alte 14 ţări: Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Republica Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

La finele lunii iunie anul curent, HBO Max, care a ajuns la 39 de ţări din America Latină şi Caraibe, precum şi lanţul de cablu HBO aveau 67,5 milioane de abonaţi la nivel mondial.

Această platformă de streaming deţinută de gigantul american al telecomunicaţiilor AT&T a fost lansat iniţial în luna mai 2020 în SUA, după ce rivalii săi Apple şi Disney şi-au lansat propriile lor platforme încă de la finele lui 2019, fără a mai vorbi de Netflix, Amazon sau Hulu, care sunt prezente de mai mulţi ani pe acest segment.

HBO Max. Cum arată oferta

HBO Max oferă, în pachetul standard, accesul simultan a până la 3 utilizatori, cu rezoluție Full HD și 4K.

De asemenea, utilizatorii pot descărca până la 30 de titluri pentru vizionare offline și pot crea până la cinci profiluri personalizate.

Există și un plan mobil , care consumă mai puține resurse de date și care poate fi folosit pe un smartphone sau o tabletă, cu până la cinci descărcări și streaming SD.

WarnerMedia oferă o reducere lunară de 50% pentru abonații din America Latină care se înscriu înainte de 31 iulie. Reducerea va dura atâta timp cât abonamentul lor rămâne neîntrerupt.

În timp ce abonații din America Latină vor avea acces la aproape același conținut ca în SUA, HBO s-a angajat să producă 100 de originale originale în următorii doi ani, special pentru piața latino.

HBO Max se lansează în alte 39 de țări din întreaga lume