Când va fi lansat şi cât va costa Samsung Galaxy S7

Data: 24/12/2015 | Autor: .

samsung-galaxy-s7-gadgetreport.ro_1

China Mobile, cel mai mare operator din China, a dezvăluit din greşeală data de lansare şi preţul noului smartphone Samsung Galaxy S7, considerat încă de pe acum drept cel mai puternic telefon din 2016.

În cadrul unui eveniment în care îşi anunţa planurile pentru anul viitor, compania chineză a prezentat un grafic privind lansările de produse, iar printre acestea se afla şi Galaxy S7, programat pentru luna martie. Interesant este că China Mobile a anunţat şi preţul noului smartphone – 465 de dolari.

Informaţiile vin să confirme ceea ce ştiam deja – că sud-coreenii vor prezenta Samsung Galaxy S7 pe 21 februarie la Mobile World Congress de la Barcelona, astfel că lansările în magazine vor avea loc în martie.

Legat de cum va arăta noul telefon cu nume de cod SM-G930F si SM-G935F (varianta Galaxy S7 Edge), GadgetReport.ro relata recent că, după ce au fost criticaţi pentru fragilitatea telefoanelor Galaxy S6 şi S6 Edge, acoperite integral cu sticlă, sud-coreenii par să fi înţeles în sfârşit mesajul că telefonul nu este un bibelou şi că utilitatea trebuie să fie în prim-plan!

Astfel că, o dată cu noul Galaxy S7 şi S7 Edge, compania va adopta o carcasă din magneziu care va
acoperi spatele telefonului, fapt care îl va face mult mai rezistent la căderi şi zgârieturi.

samsung-galaxy-s7-va-avea-carcasa-din-magneziu-gadgetreport.ro_

Samsung Galaxy S7 va fi disponibil in doua variante de procesoare, unul propriu – Exynos 8890 şi un Qualcomm Snapdragon 820. La noi va fi disponibil cel cu Exynos.

Procesorul octa-core Exynos 8890, are patru nuclee pe 64 de biți ARMv8, şi alte patru Cortex A-53 care, împreună, oferă o performanţă mai bună cu 30% faţă de versiunea precedentă, Exynos 7420, prezentă pe Galaxy S6 şi Note 5. Şi consumul de energie este mai mic, cu aproximativ 10%.

Noua soluţie tehnică, dezvoltată pe 14 nm, permite viteze de descărcare de până la 600Mbps și viteze de upload de aproximativ 150Mbps, graţie modemului cat.12/13, iar placa video ARM Mali-T880 MP12 asigură o experienţă multimedia fără precedent.

Potrivit Wall Street Journal, smartphone-ul sud-coreenilor va permite extinderea memoriei telefonului prin microSD, un astfel de slot urmand sa fie prezent pe marginea telefonului.

Jurnaliştii notează, pe de altă parte, că Galaxy S7 va fi primul telefon Samsung care va include o tehnologie de tip 3D Touch care, în functie de cum apeşi pe ecran, va transmite comenzi diferite.

Inovaţia, brevetată de Samsung in Coreea de Sud, este similara cu cea folosita de Apple insa promite sa duca experienta de utilizare la un nivel superior, prin asocierea cu o serie de aplicaţii de Android.

WSJ scrie şi de celelalte noi facilităţi pe care Samsung le va introduce o dată cu noul Galaxy S7, pe care le-am prezentat de mult pe GadgetReport.ro, de la prezenţa conectorului USB Type-C port la scanerul de retina.

Samsung Galaxy S7 va avea si o noua camera, de 16 MP , care vor oferi o imagine de o calitate fără precedent, graţie tehnologiei Britecell.

Noua cameră Britecell va include senzori mai mici de un micron care vor permite sud-coreenilor să reducă dimensiunea acesteia cu până la 17% şi să permită, astfel, dezvoltarea unor telefoane şi mai subţiri.

În esenţă, Britecell va înlocui tradiţionalii pixeli verzi din RGB cu unii de culoare albă şi astfel camera va atrage mai multă lumină naturală şi va reduce, astfel, culorile considerate artificiale.
În rest, Samsung Galaxy S7 şi Samsung Galaxy S7 Edge vor avea 4 GB de memorie RAM si un spaţiu de stocare de 64 GB.

Noul smartphone Galaxy S7 va fi primul din serie care va include cartela electronica e-SIM, soluţie tehnică care ar urma să devină noul standard în materie. E-SIM, disponibil deja pe noul iPad, permite utilizatorilor să schimbe operatorii de telefonie mobilă fără să fie nevoiţi să schimbe şi cartela fizică din telefon.

Dincolo de aceste facilităţi, noul Samsung Galaxy S7 ar urma să revină la standardul IP68, fiind rezistent la apă şi praf, şi să includă o nouă soluţie de optimizare a bateriei, Graphene Superfast, care va încărca telefonul în 15 minute!