Canon RF 14-35mm F4L IS USM. Obiectivul RF cu cel mai mare unghi de deschidere

Data: 29/06/2021 | Autor: .

Canon RF 14-35mm F4L IS USM

Canon Europe anunţă lansarea obiectivului Canon RF 14-35mm F4L IS USM cu cel mai mare unghi de deschidere întâlnit la obiectivele RF.

Acest obiectiv cu zoom completează seria celor trei obiective RF compacte, cu diafragmă f/4, care le oferă fotografilor amatori şi profesionişti un interval focal versatil ce acoperă distanţe între 14 şi 200mm. RF 14-35mm F4L IS USM oferă focalizare automată silenţioasă, stabilizator optic de imagine echivalent 5.5-stop, interval focal cuprins între 14-35mm şi conţine elemente asferice şi UD pentru rezultate de o claritate deosebită. Acesta este ideal pentru peisaje şi fotografie arhitecturală, dar şi pentru vlogging, unde creatorii de conţinut au nevoie de un câmp de vizualizare stabil şi extins.

Canon RF 14-35mm F4L IS USM

RF 14-35mm F4L IS USM contribuie la extinderea gamei de obiective inovatoare Canon RF, bazate pe Sistemul EOS R de înaltă performanţă. Folosite împreună cu aparatele foto inovatoare Canon, toate obiectivele din gama RF oferă performanţă optică inegalabilă şi creează noi oportunităţi pentru fotografi şi videografi. Datorită sistemului de comunicare pentru Montura RF, obiectivul foloseşte stabilizatorul său de imagine împreună cu stabilizatorul aparatului foto când este folosit cu aparatele foto EOS-R compatibile. Stabilizarea ajunge la 7-stop când este folosit împreună cu Canon EOS R5 sau EOS R6, cu focalizare automată şi control, oferind o combinaţie puternică atât pentru fotografiere, cât şi pentru filmare.

Obiectiv compact grandangular

Folosind montura cu diametru mare caracteristică Sistemului EOS R, RF 14-35mm F4L IS USM oferă un unghi mare de deschidere şi imagini de calitate deosebită, totul cu ajutorul unui sistem optic compact.

Cu o greutate de doar 540g, Canon RF 14-35mm F4L IS USM se alătură obiectivelor compacte şi uşoare RF 24-105mm F4L IS USM şi RF 70-200mm F4L IS USM şi formează o gamă de obiective f/4 cu diferite distanţe focale, potrivite pentru aproape orice tip de fotografiere. La fel ca celelalte două obiective din acest grup, RF 14-35mm F4L IS USM are un filet pentru filtru de 77mm şi o formă compactă, cele trei obiective fiind ideale pentru călătorii. Cu ajutorul lor utilizatorii pot surprinde cu încredere imagini din mai multe perspective, purtând cu ei un kit cu greutate şi dimensiuni reduse.

Cu un interval focal grandangular, RF 14-35mm F4L IS USM le oferă fotografilor flexibilitatea de a suprinde o mulţime de subiecte variate, inclusiv peisaje şi arhitectură. Acest obiectiv oferă o distanţă focală minimă de 0,2m, cea mai bună din această categorie de obiective şi mărire de 0,38x datorită sistemului de focalizare aflat în spate. Datorită acestor specificaţii, RF 14-35mm F4L IS USM este foarte eficient mai ales în spaţii înguste, permiţându-le fotografilor să încadreze toată scena într-o imagine.

Canon EOS R3, cel mai nou aparat foto mirrorless profesional

Excelenţă optică

Obiectivul Canon  RF 14-35mm F4L IS USM are un design optic avansat, cu 3 lentile de sticlă cu dispersie redusă și 3 lentile asferice din sticlă turnată – dintre care una cu elemente tratate cu UD şi elemente asferice – şi se bazează pe experienţa Canon de peste 50 de ani în cercetare şi dezvoltare de lentile asferice pentru aparate foto cu obiective interschimbabile. Datorită investiţiilor extinse în design-ul de obiective şi în tehnologia de înaltă precizie pentru producţie, aceste componente beneficiază de o curbură non-sferică, ce adună lumina într-un singur punct pentru a reduce aberaţiile şi creează imagini clare, oferind calitatea specifică renumitelor obiective fixe Canon. Aceste elemente asigură rezoluție maximă pe întreaga suprafață a imaginii, ceea ce este dificil de obţinut în special cu obiectivele grandangulare, unde pot apărea mai multe aberaţii sferice. Folosind Stratul de microparticule antirefracție (SWC) şi Stratul de protecţie a feţei cu aer (ASC), tehnologii dezvoltate de Canon şi care previn formarea artefactelor şi a reflexiilor, obiectivul RF 14-35mm F4L IS USM oferă claritate şi contrast de excepţie.

 

Performanţă pentru fotografii şi filmări la nivel profesionist

Oferind toate avantajele seriei L, obiectivul RF 14-35mm F4L IS USM este extrem de performant şi asigură fotografilor şi videografilor consecvenţă şi precizie. Design-ul cu sistemul de focalizare aflat în spate, care permite focalizarea de aproape, reduce fenomenul de „focus breathing“ la mai puţin de o treime, în comparaţie cu obiectivul EF 16-35mm f/4L IS USM. Motorul de focalizare cu tehnologie Nano USM asigură o focalizare automată rapidă, discretă şi silenţioasă, iar diafragma fixă f/4 rămâne constantă pe întregul interval focal, eliminând orice variaţie a timpului de expunere sau a valorii ISO la zoom. Deoarece oferă Stabilizator de imagine (IS) echivalent 5,5-stopuri care ajunge la 7 stopuri când este utilizat cu Canon EOS R5 şi Canon EOS R6, RF 14-35mm F4L IS USM este un instrument esenţial pentru videografii care folosesc Sistemul EOS R, asigurând stabilitate pe durata filmării. Utilizatorii pot înregistra din mână, chiar şi dacă folosesc timpi de expunere mai lungi.

Canon RF 14-35mm F4L IS USM este prevăzut cu un inel de control pentru a le oferi utilizatorilor control rapid şi direct asupra setărilor TV, AV şi ISO fără a fi nevoie să acceseze meniurile sau să îndepărteze aparatul de la ochi. Obiectivul oferă un design robust cu inel pentru focalizare manuală în orice moment şi cu rezistenţă la intemperii, caracteristică seriei L, permiţănd fotografilor şi cineaştilor să înregistreze cu încredere în orice condiţii.