Canonical Ubuntu. Smartphone-ul va lua rolul computerului personal

Data: 5/05/2012 | Autor: .

Canonical a anuntat ca lucreaza la dezvoltarea unei solutii tehnice care va permite transformarea smartphone-ului intr-un adevarat computer. Gratie sistemului de operare Ubuntu, vom putea conecta telefonul la un dock special si astfel il vom folosi drept computer desktop cu ajutorul unui ecran si a unei tastaturi fara fir.

Noua versiune a sistemului de operare Ubuntu se va instala ca al doilea sistem de operare pe telefoanele Android si va permite transformarea instantanee a telefonului intr-un adevarat PC.

Interesant este ca noua varianta de Ubuntu are nevoie de resurse minime, prezente pe majoritatea telefoanelor de ultima generatie – procesor dual-core 1GHz, accelerator video X driver; Open GL, ES/EGL, un spatiu de stocare de minim 2 GB, iesire HDMI, USB host mode si 512 MB de RAM.

Potrivit Ubuntu, Canonical lucreaza, in prezent, cu mai multi producatori la dezvoltarea unei solutii complete pentru telefoanele cu Ubuntu ce va include un dock universal in care va fi plasat smartphone-ul, un ecran LCD, o tastatura si un mouse wireless. Solutia va costa maxim 150 de dolari, astfel ca orice posesor de smartphone cu Android ar putea fi tentat sa o adopte.