Casa inteligenta. Microsoft dezvolta sistemul HomeOS (VIDEO)

Data: 2/05/2012 | Autor: .

Microsoft lucreaza la o platforma hard&software care va permite utilizatorilor sa controleze mai eficient gadgeturile din locuintele personale, resursele de energie si nivelul de securitate.

Platforma va permite clientilor sa isi seteze diverse optiuni in functie de preferinte.

De exemplu, vom putea seta sistemul HomeOS ca atunci cand venim acasa de la serviciu sa opreasca alarma, sa porneasca lumina si aerul conditionat la un anumit nivel sau sa incalzeasca mancarea lasata de dimineata in cuptorul cu microunde.

In timp ce suntem plecati de acasa, vom putea seta masina de spalat sa lucreze, aspiratorul-robot sa faca curatenie, iar frigiderul sa isi comande online produsele dintr-o lista stabilita anterior.

Inginerii de la Microsoft spun ca optiunile sunt multiple. Cu ajutorul HomeOS, clientii isi vor face viata mai usoara si vor face economie de timp si energie electrica.

In plus, vom beneficia de un plus de securitate pentru ca HomeOS va monitoriza camerele de supraveghere si va trimite pe SMS si la Politie orice tentativa de efractie, insotita de foto/video.

Toate aplicatiile HomeOS vor putea fi controlate prin smartphone.

Microsoft spune ca, odata definitivata platforma, va incuraja dezvoltatorii private sa dezvolte aplicatii dedicate. Mai multe detalii aflati de aici.

Urmariti, mai jos, o demonstratie video a noii platforme HomeOS.