Lenovo Smart TV. Prima consola multimedia Android din lume (VIDEO)

Data: 7/05/2012 | Autor: .

Lenovo a anuntat ca a inceput sa primeasca pre-comenzi pentru consola Smart TV, primul serviciu multimedia dezvoltat pe platforma Google Android 4.0.

Lenovo Smart TV, prezentata in premiera de GadgetReport.ro, permite clientilor sa ruleze un pachet de aplicatii, de la TV, la internet, retele sociale si jocuri pe un televizor special. Potrivit expertilor, acesta este viitorul in materie de home-entertainment.

Prezentat in premiera anul trecut la Beijing, Smart TV vine in doua variante, una de 42 inch si o alta de 55 inch 3D, ambele la rezolutia 1920 x 1080-pixel 120Hz IPS.

Lenovo Smart TV beneficiaza de un procesor de 1.5GHz dual-core Qualcomm Snapdragon, 1 GB de RAM si spatiu de stocare de 6 GB. Gadgetul are patru porturi HDMI 1.4a, patru USB 2.0, un port de Ethernet, SD card slot, YPbPr / YCbCr, AV, on-board WiFi, si o camera de 5 megapixeli.

Smart TV are doua telecomenzi, una pentru functiile traditionale si o alta speciala pentru jocuri, si patru perechi de ochelari 3D. Televizorul beneficiaza si de apelare vocala. Iata o demonstratie facuta de cei de la Micgadget.

Printre jocurile preinstalate se afla Asphalt (curse de masini) si Tenis.

Lenovo Smart TV poatr fi pre-comandat in varianta de 42 de inch, in prima faza, in China, la 6499 yuani (1,031 dolari), urmand ca, treptat, sa ajunga si in pietele internationale.

Lenovo a dezvoltat si un magazin de aplicatii intitulat LeStore in care se gasesc, in prezent, peste 150 de aplicatii.