LG lanseaza noul Google TV (VIDEO)

Data: 8/05/2012 | Autor: .

LG vrea sa se impuna in fata rivalilor de la Samsung, Sony si Apple, anuntand lansarea  pe piata americana, pe 21 mai, a platformei Google TV 2.0.

Ro Seogho, vicepresedintele executiv al diviziei TV business, a declarat, potrivit Reuters, ca productia Google TV va incepe pe 17 mai la fabrica din Mexic si clientii din SUA vor putea cumpara primele produse pe 21 mai.

Nu este foarte clar daca oferta va include un televizor si un set-top box sau daca noile televizoare vor include din constructie modulul Google TV.

Oficialii nu au prezentat nici detalii despre pret si disponibilitatea Google TV pe alte piete.

Potrivit expertilor, cert este ca LG incearca sa se impuna intr-o piata in care concurenta pe segmentul platformelor multimedia este tot mai acerba. Gadgetreport.ro a scris, recent, ca Sony pregateste, la randul sau, lansarea primelor servicii Google TV.

Potrivit cotidianului francez Les Echos, care il citeaza pe directorul de marketing al Sony France, in septembrie vor fi lansate pe piata franceza un set-top box la 200 euro si un Blu-ray player, la pretul de 300 euro.

Producatorii afirma ca noua platforma va fi una mult mai buna decat cea lansata in 2010, care nu a inregistrat succesul scontat. Google TV se va baza pe sistemul Android 4.0, urmand sa ofere o interfata simpla si atractiva, in genul celei prezente pe gadgeturile cu acest sistem de operare.

Utilizatorii Google TV vor avea la dispozitie, pe langa tastaturile deja cunoscute, de la Logitech si Sony, posibilitatea de a controla experienta multi-media cu ajutorul telefonului mobil.

Google TV va oferi o gama larga de produse, de la canalele clasice de televiziune in sistem HD, la internet, jocuri si interactivitate online. Vom putea astfel, in acelasi timp, sa vedem un film, sa cautam ceva pe google, sa vedem informatiile de pe bursa sau cele din sport, sa rezervam bilete la un spectacol sau sa cumparam ceva online si sa stam de vorba cu prietenii pe chat. Totul pe ecranul televizorului.

Interesant este ca Lenovo a lansat deja un astfel de gadget. Este vorba de prima consola multimedia Android 4.0 din lume. Lenovo Smart TV, prezentata in premiera deGadgetReport.ro, permite clientilor sa ruleze un pachet de aplicatii, de la TV, la internet, retele sociale si jocuri pe un televizor special. Mai multe detalii aflati de aici. 

GadgetReport.ro a prezentat, anul trecut, un material video in care oficialii Google discutau cu dezvoltatorii de aplicatii Android despre Google TV. Din materialul video, pe care il puteti urmari mai jos, veti descoperi, in primul rand, faptul ca Google a inteles ca dezvoltarea unui asemenea produs cere timp si resurse.

O “revolutie” multimedia

Potrivit specialistilor, daca noul Google TV va rula la nivelul asteptarilor, ar putea avea acelasi impact precum a avut iPad-ul in piata calculatoarelor. Continutul multimedia (web,tv,social media, games etc.) va forta, practic, producatorii de televizoare sa lanseze, in viitor, numai aparate Internet-enabled.

Pe de alta parte, Google TV si alte platforme similare, precum Boxee si Apple TV ar putea schimba, din multe puncte de vedere, internetul. Site-urile web vor fi nevoite sa dezvolte continut video adaptat consumului pe TV.

Platformele multimedia, in genul Google TV, ar putea aduce schimbari semnificative si pe piata televiziunii prin cablu, in conditiile in care, daca vor reusi sa ofere continutul multimedia pe care si-l propun, astfel de gadgeturi ar putea face inutile setbox-urile firmelor de cablu TV, care gestioneaza o oferta limitata (TV&internet).