Samsung OLED TV. Merita un televizor 9000 dolari? (VIDEO)

Data: 11/05/2012 | Autor: .

Samsung a anuntat joi ca va lansa noua sa gama de televizoare OLED TV in a doua parte a anului. Primul televizor, cu diagonala de 55 inch va costa peste 9000 de dolari, echivalentul 30 de mii de lei. Merita?

Pretul este mai mult de dublu fata de cel mai scump televizor vandut, in prezent, de Samsung.

Cei de la Samsung sunt convinsi ca noile ecrane flat-panel OLED (organic light emitting diode) vor schimba din temelii modul in care consumatorii privesc, in prezent, experienta TV.

Prezentat in premiera la Consumers Electronics Show din ianuarie, televizorul ofera o calitate mult mai ridicata a imaginii, atat la nivel de culoare cat si de contrast.

Tehnologia OLED face televizorul mult mai subtire si usor. In plus, consuma mai putina energie decat unul LED. In plus, noile ecrane ar putea beneficia de Lotus Glass, o sticla speciala incasabila.

Oficialii Samsung estimeaza ca preturile vor scadea intr-un interval de timp mediu, pe fondul cresterii productiei.

Samsung are concurenti puternici pe acest segment. LG pregateste, de asemenea, lansarea primului sau OLED TV in sezonul de shopping din decembrie.

LG a lansat si o campanie de promovare foarte interesanta, despre care GadgetReport.ro a scris anterior. Iata clipul viral de promovare.

Samsung si LG controleaza mai mult de 35% din piata mondiala a televizoarelor, urmate de Sony si Panasonic.