WikiHouse. Casa tip Lego care ti-o construiesti in cateva ore (VIDEO)

Data: 16/05/2012 | Autor: .

Un grup de designeri din Londra a prezentat, recent, la Milan Design Week (16-21 Aprilie 2012) prototipul unei case din lemn care poate fi realizata si asamblata foarte simplu, cu ajutorul unor piese tip LEGO.

WikiHouse este realizata pe un sistem foarte ingenios de piese care se pot imbina fara sa ai nevoie de niciun fel de scule. Odata puse cap la cap, acestea asigura o structura foarte rezistenta.

WikiHouse este realizata din panouri din lemn insa, pe viitor, se vor putea folosi si alte materiale, spun designerii. Mai mult, oricine va putea intra pe site-ul oficial unde, cu ajutorul unui program simplu, va putea sa isi realizeze proiectul casei.

Piesele vor veni prin posta. O alta solutie este ca piesele sa fie realizate de catre viitorul proprietar la un atelier specializat sau la o imprimanta 3D.

Odata adunate elementele casei, acestea vor fi montate in maxim doua zile, afirma dezvoltatorii WikiHouse.
Interesant este ca proiectele sunt realizate de asa natura incat nu au nevoie de stalpi de rezistenta sau fundatii. Ramane doar ca, dupa constructia casei, sa va trageti singuri utilitatile, de la curent la apa si canalizare.

Prototipul WikiHouse se afla inca in faza de dezvoltare. Se estimeaza ca produsul final ar urma sa fie lansat cel mai devreme anul viitor. Designerii evita sa vorbeasca despre pret insa, potrivit specialistilor prezenti la Milan Design Week, acesta nu ar trebui sa depaseasca 10-20.000 euro.

Mai multe amanunte despre proiect aflati chiar de la dezvoltatorii proiectului, din clipul video de mai jos, sau de pe site-ul oficial.