Ikea lanseaza cinematograful de acasa (VIDEO)

Data: 17/05/2012 | Autor: .

Ikea lanseaza luna viitoare pe piata europeana primele sale console all-in-one (biblioteca, televizor, blue-ray, sistem de boxe) la pretul de aproximativ 960 de dolari, echivalentul a 3300 de lei.

Potrivit unui anunt al companiei, consolele Uppleva vor fi disponibile mai intai in Franta, Germania, Italia, Polonia si Suedia, urmand ca treptat sa fie comercializate si pe alte piete (inclusiv cea romaneasca).

Consolele Uppleva vor veni cu televizoare cu diagonale intre 24 si 46 inch, Blu-ray player si subwoofer wireless, adica fara niciun fir care sa iti atarne prin casa.

Televizoarele vor rula si un soft special care, in functie de regiune, va permite derularea de aplicatii precum Opera, pentru navigarea pe internet,  aplicatii video ca Dailymotion, Vimeo si YouTube, dar si jocuri, music playback si inchirieri online de filme.

Televizoarele vor fi produse de chinezii de la TCL, o firma putin cunoscuta in industria de profil. De aici si semnele de intrebare legate de calitatea produselor.

Potrivit Ikea, mobila a fost de asa natura gandita inca sa elimine orice cablu deranjant din punct de vedere vizual. Iata clipul de prezentare al celor de la Ikea.

GadgetReport.ro relata, recent, ca decizia Ikea de a dezvolta primele oferte all-in-one a starnit, asa cum era de asteptat, reactii diverse in piata.

Unii au laudat intentia Ikea de a dezvolta produse integrate, simple, moderne si eficiente, altii au ridicat semne de intrebare legate de faptul ca Ikea isi “baga nasul” si in segmentul electronicelor, acolo unde nu are deloc experienta.

Dupa ce Ikea a lansat prima reclama la noua gama de mobila denumita UPPLEVA (experienta in suedeza), cu echipamente electronice integrate, au aparut si primele parodii care fac misto de modul in care vor fi asamblate electronicele, cu ajutorul “cheitei magice”.

Iata una dintre cele mai reusite parodii, prezentate in show-ul de televiziune Conan.