Castelul lui Dracula, DE VANZARE. Cum poti sa cumperi legendarul castel din Carpati (VIDEO)

Data: 19/05/2014 | Autor: .

castelul branDupa ce ar fi cerut, fara succes, 80 de milioane de dolari autoritatilor romane pentru a le ceda castelul Bran, mostenitorii familiei Habsburg isi incearca, mai nou, norocul pe piata imobiliara internationala. Au angajat o firma de avocatura si au pornit in cautarea posibililor cumparatori.

Cum era ciudat sa puna o pancarta pe castel cu “FOR SALE”, proprietarii au ales sa demareze o campanie media prin care sa anunte ca celebrul imobil, “Castelul lui Dracula”, poate fi cumparat de oricine este interesat.

Au lansat chiar si un numar de telefon (001 212 471 8500), la care poate fi contactat Mark Meyer, avocatul de la firma americana Herzfeld and Rubin, insarcinat cu vanzarea proprietatii.

“Daca cineva vine cu o oferta rezonabila, vom vedea cine sunt, ce ne propun si vom lua in calcul propunerea”, a declarat avocatul, citat de The Telegraph. Cei interesati pot vedea detalii despre castel pe www.bran-castle.com.

Jurnalistii de la The Telegraph remarca faptul ca proprietatea are destule probleme si ca are nevoie de reparatii. Cu toate acestea, poate reprezenta o achizitie interesanta mai ales pentru cei pasionati de mitul lui Dracula.

Prima mentiune documentara a Castelului Bran dateaza din 1211. De atunci a trecut prin diverse intamplari, fiind fortificat, distrus si reconstruit din temelii. The Telegraph remarca faptul ca Branul a fost locul in care Vlad “The Impaler” Tepes a fost intemnitat in secolul XV-lea timp de cateva luni.

415565hr  FILM Dracula Has Risen From The Grave 1968Castelul Bran este vizitat anual de peste 560.000 de oameni, fiind considerat drept cea mai atractiva destinatie turistica din Carpati.

“Arhiducele Dominic de Habsburg si familia sa tin foarte mult la acest castel si l-au adus intr-o stare mult mai bune decat in perioada in care a fost in proprietatea guvernului”, a spus Meyer, pentru Washington Post.

“Dorinta lor este ca acest castfel, de altfel intreaga regiune a Branului, sa intre in atentia unui investitor care sa transforme zona si sa ii exploateze potentialul turistic, ca turistii sa poata sa vina si sa stea in zona 2-3 zile”, a declarat acesta.

Mark Meyer nu a dorit sa lanseze un pret pentru Castelul Bran. “Valoarea acestuia este inestimabila, vom discuta cu cei interesati si vom ajunge la un acord”, a spus avocatul american.

Urmariti in clipul de mai si istoria lui Vlad Tepes, asa cum este povestita americanilor de catre jurnalistii de la History Channel.