Cât costă cel mai ieftin model electric Volkswagen ID.3 în România?

Data: 22/02/2021 | Autor: .

Cât costă cel mai ieftin model electric Volkswagen ID.3 în România?

Volkswagen ID.3 poate fi cumpărată de pe piață românească la un preț foarte bun, având în vedere dotările tehnice excelente. Pe lângă discounturile oferite de dealeri, puteți cumpăra mașina și prin programul Rabla Plus. Detalii afli de pe acest LINK

Volkswagen ID.3 a debutat acum doi ani, la Salonul Auto de la Frankfurt, și de atunci a devenit unul dintre cele mai căutate automobile electrice la nivel mondial.

La noi în țară sunt disponibile versiunile cu baterii de  77 kWh, 58 kWh și 45 de kWh, în trei niveluri de echipare.

Mașina are look-ul și dimensiunile similare unui Golf clasic – 4.261 mm lungime, 1.809 mm lățime și 1,552 mm înălțime.

Spre deosebire de Golf, ID.3 nu are grilă frontală pentru că, bineinteles, nu are un radiator. În rest, look-ul este unul, putem spune, destul de conservator.

Volkswagen ID.3 are un ampatament de 2,765 mm și poate fi echipat cu jante de 18, 19 sau 20 inch.

Volkswagen ID.3 este primul model al constructorului german care folosește platforma MEB cu motorul electric amplasat pe puntea spate și o baterie plată situată chiar sub podea.

Cea mai ieftină versiune este ID.3 Pure Performance, propulsată de un motor de 110 kW (150 CP), alimentat de o baterie de 45 kWh.

Mașina se încarcă rapid cu până la 50 Kw și are o autonomie de 330 de kilometri. Având în vedere condițiile meteo din țara noastră, autonomia reală este, cel puțin iarna, cu 20% mai mică.

Poți cumpăra această versiune cu 31.421 de euro cu TVA, iar dacă o achiziționezi prin Rabla Plus (cu eco-tichetul de 45.000 de lei), prețul scade la aproape 21.000 de euro. Un preț foarte bun, mai cu seamă că vine cu dotări interesante.

Volkswagen ID.3, dotări excelente

Ai în dotarea standard, la interior, tapițerie din stofă Fragment, banchetă spate cu spătar rabatabil, iluminare ambientală (10 culori), două suporturi de pahare în consola centrală și climatizare automată Air Care. Sistemul audio are 4 incinte iar sistemul multimedia oferă un ecran de 10 inch, cu conectivitate Bluetooth, Apple CarPlay și Android Auto.

La exterior beneficiezi de jante de oțel cu diametrul de 18 inch, faruri și stopuri LED, parbriz încălzit, selectarea modurilor de rulare și acces fără cheie.

Primești, totodată, oglinzi exterioare reglabile electric, cablu pentru încărcare la priză de 220V și Type 2, alături de senzor de ploaie.

La capitolul siguranță, Volkswagen ID.3 oferă frânare automată în situații de urgență, pilot automat adaptiv, detectarea stării de oboseală a șoferului, asistent pentru menținerea benzii de rulare, sistem monitorizare presiune pneuri sau Park Pilot.