Cât costă un ,,plin’’ la o mașină electrică? Ecomobility își extinde oferta și în România

Data: 28/06/2018 | Autor: .

Cât costă un ,,plin’’ la o mașină electrică? Ecomobility își extinde oferta si in RomâniaProducătorul italian de stații de încărcare vehicule electrice Scame Ecomobility anunță extinderea ofertelor pentru piața românească. Pe fondul creșterii numărului românilor care dețin vehicule electrice, Ecomobility propune o gamă variată de stații de încărcare pentru automobile, biciclete, trotinete și alte vehicule electrice, relatează GadgetReport.ro

Pe lângă stațiile de încărcare, Ecomobility oferă un pachet complet de servicii adiționale, de la consultanță privind achiziția produsului până la oferirea servicii de finanțare prin parteneri.

Ecomobility oferă, de asemenea, un sistem de management al stațiilor de încărcare electrică, serviciu prin pintermediul căruia clienții au acces la diverse rapoarte care includ date privind timpul și volumul de încărcare electrică, informații de geolocație etc.

Potrivit managerului Scame Ecomobility, Petrișor Chircu, un „plin” la o mașină electrică costă, în prezent, între 10-15 lei, în funcție de capacitatea bateriei.

Pe piața românească se vând în prezent 10 modele de automobile electrice, cu prețuri care pornesc de la aprox. 25.000 de euro. Din 26 martie, cei care vor să își cumpere astfel de automobile pot accesa prima guvernamentală de 10.000 euro.

Dincolo de prețul subvenționat, mașinile electrice beneficiază de taxe zero, iar costurile de întreținere sunt foarte mici (nu există schimb de ulei, antigel, bujii doar perii/carbuni, iar reparațiile sunt rare, pentru că nu există multe componente mobile supuse uzurii)

„Industria auto trece printr-o schimbare fundamentală, mașinile electrice fiind în prim-plan. SCAME Ecomobility vine în întâmpinarea clienților cu soluții complete pentru încărcarea vehiculelor electrice și se poziționează ca formator de opinie în acest domeniu prin prisma experienței dobândite în decursul a peste 55 ani de cercetare si dezvoltare”, a declarat Petrișor Chircu.