Cateva ore pana la lansarea iPad Mini. Ce asteptam de la evenimentul Apple din aceasta seara

Data: 23/10/2012 | Autor: .

Mai sunt cateva ore pana ce Apple va prezenta noua tableta iPad Mini, unul dintre cele mai asteptate produse ale acestui sezon de lansari. GadgetReport.ro va prezinta principalele certitudini si necunoscute ale evenimentului din aceasta seara.

La capitolul certitudini putem include, fara riscul de a gresi, dimensiunea display-ului, de 7,85 inchi, dar si design-ul tabletei, „scurs” in numeroase fotografii de pe internet. Apple nu a mai reusit, in ultima vreme, sa pastreze secrete produsele sale, internetul mustind de fotografii cu iPhone 5 si cu iPad Mini cu luni bune inainte de prezentarile oficiale.

Tot la capitolul certitudini putem include si conectorul Lightning, prezent deja pe iPhone 5, dar si disponibilitatea noii tablete atat in varianta WiFi cat si in varianta celulara.

In ceea ce priveste incertitudinile, cele mai mari sunt pretul dispozitivului si rezolutia display-ului.

Daca in urma cu cateva luni se vorbea despre un pret de 250 de dolari, prin care iPad Mini sa concureze cu tablete precum Nexus 7 sau Kindle Fire, ultimele informatii vorbesc despre un pret mai mare, de 329 sau chiar 350 de dolari.

De pretul device-ului depinde, cel mai probabil, si rezolutia device-ului. Cele mai multe informatii au dat ca sigura o rezulutie non-Retina, de 1024×768 pixeli, similara cu cea prezenta pe primele doua generatii iPad si net inferioara competitorilor Kindle Fire si Nexus 7. Totusi, daca informatiile privind pretul mai mare se adeveresc, Apple va opta probabil sa introduca iPad Mini cu o rezolutie Retina.

Tot la capitolul necunoscute poate fi inclus si numele noii tablete, fiind posibil ca Apple sa opteze pentru iPad Air sau, simplu, iPad, in locul mult-vehiculatei titulaturi Mini.

Alte necunoscute ale evenimentului de diseara privesc alte lansari de produse Apple. Cele mai vehiculate posibilitati privesc lansarea unui MacBook Pro de 13 inchi cu display Retina sau o noua versiune iPad cu imbunatatiri minore si conector Lightning.

GadgetReport.ro va prezenta in aceasta seara in timp real principalele momente cheie ale evenimentului celor de la Apple.