Cazul soferului care cere metrologia radarului, viral pe internet (VIDEO)

Data: 6/05/2015 | Autor: .

politist-radar-vasile-leordean

Clipul video postat pe Facebook de şoferul român care a fost oprit de politie la iesirea din localitatea Pui, in judetul Hunedoara, a ajuns viral. In numai 24 de ore, a adunat peste 435.710 de vizualizari si 9300 share-uri.

Vasile Leordean, un bărbat de 38 de ani din Timişoara, a fost oprit, pe 1 mai, de un echipaj de politie cu radar, pentru ca circulase cu 69 de kilometri la ora in interiorul localitatii. In momentul in care politistul a venit sa-i scrie amenda, soferul, manager al unei firme din Timişoara, i-a cerut certificatul de omologare al radarului.

„- Sanctiunea minima ce s-a putut aplica dumneavoastra este 97,5 lei.
– Am 2 probleme: sa-mi aratati omologarea si metrologia radarului dupa ce-mi aratati filmarea.
– Este tot ce trebuie acolo.
– Va rog sa-mi aratati. Conform legii trebuie sa-mi aratati.
– Nu spune legea…
– Ba da, spune legea ca trebuie sa-mi arati! Aveti sau nu aveti?”
– Scrieti acolo in mentiuni: v-am solicitat metrologie si nu ati putut sa-mi aratati.
– Nu ca nu am putut.
– Nu ati putut! Lasati ca scriu eu in mentiuni. Nu scrie acolo ca am dreptul sa scriu mentiuni?
– Eu le scriu.
– Dvs. le scrieti? Scrieti ce spun eu: Domnul agent principal Valvu nu a vrut sa prezinte metrologia aparatului radar. Domnule, scrieti acolo, dupa aia mergeti in instanta. Doresc sa semnez cu mentiuni.
– Va bateti joc, domnule, cand merg cu 20 la ora in localitate si ies cu 69 imi dati amenda. Militia romana! Sa-mi aratati ca aveti dispozitie ca stati in punctul asta de verificare! Trebuie sa mi-l aratati!
– Va doresc o zi buna!”

In acel moment, politistul a plecat de langa masina, fara sa-i mai ceara soferului sa semneze amenda de 97,5 lei.

Politistii sustin ca agentii nu sunt obligati sa le prezinte soferilor certificatele de omologare ale radarelor, ci doar daca ajung in instanta, la contestatia amenzii.

Vasile Leordean a declarat ca asteapta sa vada daca va primi amenda acasa, iar apoi o va contesta in instanta.

Art. 109 din OUG nr. 195/2002 republicată, prevede ca agentul rutier este obligat să menţioneze în procesul-verbal, la rubrica descrierii faptei, marca, tipul, seria şi numărul aparatului radar folosit (cinemometrul-radar). Daca datele nu apar, soferii au mari sanse sa castige procesul.

Acțiune de „pândă” a Militiei Române! NEîncredere si NEsiguranta! Avem vreo 600 de infractori prin parlament, o grămadă de primari care umbla tor timpul alcolizati la volan, milițieni arestati sau care iau mita, alte probleme grave, iar Militia Romana sta la panda, la Ieșire din localitate si te amendeaza pentru… 69!?…cu radar fara documente metrologice sau dispozitii legale, intr-o situatie clara de fluidizare a traficului, realizata in interiorul localitatii Pui, Hunedoara, de catre tavarasii lor, care de fapt te impingeau in „capcana”!

Posted by Vasile Leordean on Friday, May 1, 2015