Teapa cu cardul de sanatate, virala pe Facebook

Data: 6/05/2015 | Autor: .

salvaeaza-ti-banii

Atentie la cardurile de sanatate! Nu le puteti folosi la bancomate, nu au niciun ban pe ele si nici nu le puteti decupa SIM-ul pentru a vorbi gratuit cu medicul de familie. Mii de români au fost păcăliţi de mesajele devenite virale pe internet în ultimele zile şi şi-au pierdut sau distrus cardurile.

Pe internetul romanesc face furori in aceste zile un mesaj prin intermediul caruia romanii sunt indemnati sa speculeze lansarea cardurilor de sanatate. In materialul devenit viral se spune ca „fiecare card de sanatate vine cu o suma de 3000 de lei pe el si ca aceasta poate fi scoasa de la orice bancomat”, bani oferiti de UE.

Cei care au primit cardurile de sanatate sunt sfatuiti sa scoata banii cat mai repede, pentru ca validarea cardului duce la transferul automat al acestora in conturile Ministerului Sanatatii. Pentru a-l face si mai credibil, se precizeaza ca este de preferat scoaterea banilor de la bancomatele BCR, pentru ca un comision mai mic, iar banca are o relatie directa cu CNAS.

“Nu pierdeți timpul, nu ai de unde să știi când decide Ponta că nu îi mai poți retrage. La mine a mers fără probleme. Codul PIN sunt ultimele 4 cifre din CNP”, scrie in mesajul de pe Arhiblog.

Mesajul este insotit de mai multe comentarii in care cititorii afirma ca au scos deja banii si ofera diverse sfaturi despre cum poti sa profiti chiar mai mult de pe urma cardului de sanatate.

Mesajul a trecut, intre timp, si dincolo de granitele internetului, dovada ca sute de oameni chiar au mers la bancomate si au incercat sa scoata banii de pe cardul de sanatate.

”Se plâng operatorii bancari că sunt carduri de sănătate în bancomate. Mulţi cred că sunt bani acolo şi se duc să-i retragă. Nu ştiu că poate fi folosit doar în sistemul medical şi merg la bancomat cu cardul de sănătate”, a declarat Costel Lupaşcu. directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Botoşani.

Intr-un alt mesaj, publicat de TimesNewRoman.ro si devenit viral pe internet, se spune ca, daca decupezi cip-ul de pe card si il pui intr-un telefon, vei putea vorbi nelimitat si gratuit cu medicul tau de familie.

Trebuie sa stiti ca, daca pierdeti sau distrugeti cardul de sanatate, emiterea unuia nou o sa va coste 2,74 euro.

Detalii dar si alte stiri din lumea stiintei si tehnologiei aflaţi din emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro si difuzată astăzi la Realitatea TV. Inregistrarea o vedeti in clipul video de mai jos.